RSS

#Аваков переатестував у нову поліцію вбивцю студента Індила Сергія Приходько. Подробиці

августа 28, 2016

Avakov-pnh1-500x368

 

Сергій Приходько, якого у званні старшого лейтенанта засудили за вбивство студента Ігоря Індила у 2012 року, пройшов переатестацію у Арсена Авакова і працює у Шевченківському райвідділку поліції.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Дмитро Гнап, повідомляє sprotiv.org.

«Після Миколаївщини, давайте поглянемо, як пройшла переатестація в Києві. Пам’ятаєте, як кілька років тому у київському райвідділку міліції загинув студент Ігор Індило? Подивіться на це фото. Це старший лейтенант Сергій Приходько. Він був головним обвинувачуваним в смерті студента… Приходько отримав тоді лише умовний термін — 5 років за перевищення влади. Зараз родина студента намагається оскаржити цей вирок в Страсбурзі», — написав він.

«Переатестувався. Став поліцейським. Працює у тому ж Шевченківському райвідділку», — написав Гнап про Приходька.

«Більше того, як свідчить відповідь на мій запит з київського управління поліції, Приходько працює в „секторі превенції“. Цей сектор з колишніх дільничних, відповідає за громадський порядок на Сирці, і за роботу з неповнолітніми», — додав він.

Як відомо, у травні 2010 року в Шевченківському райуправлінні міліції Києва був закатований до смерті 20-рiчний студент Індило.

У міліції заявили, що студент помер він падіння на підлогу внаслідок непритомності.

5 січня 2012 року суддя Деснянського райсуду столиці оголосив вирок стосовно дільничного міліціонера Сергія Приходька, засудивши його за ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень) до п’яти років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробувальним терміном на два роки.
Міліціонера також позбавили права упродовж двох років обіймати посади в правоохоронних органах i органах влади.

12 січня 2012 року адвокат Заруцький оскаржив в Апеляційному суді Києва рішення Деснянського райсуду столиці.

При цьому адвокат висловив сподівання, що подану ним скаргу буде розглянуто упродовж найближчих трьох місяців разом із направленою наприкінці минулого року скаргою на рішення суду першої інстанції, яким було амністовано іншого співробітника міліції, що проходив у справі Індила — інспектора-чергового Сергія Коваленка.

675 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям