RSS

ОБСЄ засудило напад на «Інтер»

сентября 6, 2016

utiski-svoboda-slova1

 

Представниця з питань свободи ЗМІ Організації з безпеки і співпраці в Європі Дуня Міятович засудила підпал приміщення телеканалу «Інтер».

Про це йдеться в заяві Міятович, опублікованій 5 вересня 2016 року, розповіло «Радіо Свобода», повідомляє sprotiv.org.

«Насилля ніколи неприйнятне у відповідь на незгоду з редакційною політикою, навіть якщо публікації є провокаційними і суперечливими», — наголошується в повідомленні.

При цьому Міятович похвалила українських силовиків за швидку реакцію на напад.

“Я вітаю швидкий початок розслідування з боку влади. Вірю, що буде зроблене все можливе для забезпечення безпечної роботи колективу телеканалу «Інтер», — зазначила вона.

Вона також висловила стурбованість відмовою у в’їзді в Україну кореспонденту «Інтера» Данилу Русакову, а також колишній журналістці Марії Русаковій і менеджеру Ігорю Шувалову з компанії «Національні інформаційні системи», щодо яких в Україні проводиться розслідування.

У неділю на офіс «Національних інформаційних систем», які створюють новини для телеканалу «Інтер», відбувся напад. У результаті в офісі почалася масштабна пожежа, низка людей отримали поранення.

У понеділок, 5 вересня, учасники протестів привезли під офіс «Інтера» шини. Учасники акції звинувачують «Інтер» у роботі на Кремль.

Раніше вдень телеканал повідомляв, що подав у Генпрокуратуру України, МВС, СБУ, Нацполіцію заяву про скоєння злочину у вигляді перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Водночас начальник столичного главку поліції Андрій Крищенко у понеділок ввечері повідомив в ефірі 112 телеканалу, що телеканал «Інтер» ще не передав в ГУ Нацполіціі України в Києві заяву про перешкоджання журналістській діяльності.

370 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям