RSS

Польща отримала нові аудіозаписи стосовно Смоленського теракту ФСБ проти президента Качинського

сентября 12, 2016

Litak-Kachinskogo1-500x330

 

Глава польської комісії, що розслідує авіакатастрофу під Смоленськом, у якій загинув президент Польщі Лех Качинський, заявив, що в розпорядженні комісії виявилися нові свідчення того, що диспетчери аеропорту могли ввести екіпаж в оману. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

За словами глави польської комісії у розпорядження комісії потрапили записи розмов у вежі контролю польотів в аеропорту Смоленська. Вони, на думку Берчинського, вказують на те, що диспетчери могли передати екіпажу невірну інформацію.

«У нас є записи. Вони відрізняються від того, що ми мали раніше. Також вони відрізняються від записів із вишки і літака, які у нас є. Є явне протиріччя», — заявив Берчинський.

Він не уточнив, яким чином комісія отримала записи переговорів диспетчерів на вежі, однак додав, що донині в комісії був запис переговорів між екіпажем і вежею.

«Нові записи — безпосередньо з вежі. Вони перебувають у суперечності з тими, які ми досі чули», — пояснив Берчинський. Чиновник стверджує, що диспетчери могли передати екіпажу невірну інформацію про відстань до злітно-посадкової смуги, що могло вплинути на хід посадки і подальшу катастрофу.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич звинуватив нинішнього голову Європейської Ради Дональда Туска у фальсифікації звіту про Смоленьску катастрофу.

Також Мацеревіч назвав авіакатастрофу під Смоленськом, в якій загинув президент Лех Качинський, терактом, який організували російські спецслужби.

10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у Смоленську загинуло 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качиньський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровский, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.

554 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям