RSS

Радник Гройсмана Єжи Міллер допомагає Кремлю

сентября 15, 2016

Groisman-Volodimir10-500x448

 

Радник прем’єр-міністра Володимира Гройсмана Єжи Міллер посприяв Росії у справі авіакатастрофи літака президента Польщі під Смоленськом, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Міллер очолював комісію, яка досліджувала теракт російських спецслужб. Він переконав членів комісії описати результати роботи так, щоб вони збігалися з висновками російських чиновників.

«28 квітня 2010 року відбулася зустріч Єжи Міллера із комісією досліджень авіакатастроф державної авіації. Зберігся запис переговорів. Нинішній радник українського уряду переконував тоді польських фахівців, що образ їхньої роботи мусить бути одностайний, злагоджений та у суспільстві не може породжувати сумнівів», — ідеться в повідомленні.

Саме тоді запланували поширення фальшивого образу смоленської авіакатастрофи. До фактів ставилися вибірково, інформацію фальсифікували.

«Саме на засіданні комісії під головуванням Єжи Міллера прийняли рішення про те, щоб слідство передати росіянам. У деяких членів комісії виникали сумніви – вони звертали увагу на скандальну поведінку росіян, які не допускали польських фахівців до доказового матеріалу і зачиняли перед поляками двері», — зазначає видання.

Як відомо, Єжи Міллер став співголовою групи стратегічних радників Кабміну Володимира Гройсмана у квітні 2016 року. У момент призначення Бальцерович назвав Міллера «одним із найвидатніших чиновників державного рівня».

594 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям