RSS

Договорняк? Проти регіонал-казнокрада Юрія Бойка генпрокурор Луценко не знайшов «конкретних доказів»

сентября 17, 2016

Boiko-Yurii13

 

У справі «вишок Бойка» проти екс-міністра палива і енергетики в уряді Азарова Юрія Бойка немає конкретних доказів.

Про це на каналі «24» розповів генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

ГПУ дуже цікавиться подробицями життя голови фракції «Опоблок» Юрія Бойка. Але представлення у Верховну Раду щодо його притягнення до відповідальності за перевищення службових повноважень немає, – заявив він.

Він повідомив, що на його офіційний запит до начальника департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка про те, в якому стані справа по «вишкам Бойка», чи була розроблена підозра до нього і чи існує на даний момент, отримав відповідь: ніколи не розроблялася. Причина – недостатньо фактів.

Якщо я діятиму, як Янукович – цього хочу посадити, то це завершиться плачевно. І не тільки для Бойка. Ми працюємо над вивченням всієї діяльності Бойка, – зауважив він.

За словами генпрокурора, проблема в тому, що треба провести експертизу, аби дізнатися реальну вартість вишок, адже за них заплатили великі гроші. ГПУ не може це зробити – вишки знаходяться на окупованій території Криму.

Є інший шлях – розкрити офшори і встановити, що частину коштів від продажу Бойко залишив собі або пов’язаних з ним людей.

Один з фігурантів справи – екс-заступник голови НАК «Нафтогаз-Україна» Олександр Кацуба затриманий, який може щось повідомити в цій справі, відмовляється співпрацювати зі слідством. При цьому, зауважив Луценко, що більше складається враження, що це «вишки Кацуби».

Державна компанія «Чорноморнафтогаз» у 2011 році придбала дві самопідіймальні бурові установки по 400 мільйонів доларів за кожну. За даними журналістів, підставні британська та латвійська фірми, що виграли тендери на поставку вишок, завищили їхню реальну вартість на 150 та 180 мільйонів доларів. Вишки були продані тоді, коли Бойко був міністром палива і енергетики і курував НАК «Нафтогаз-Україна».

815 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям