RSS

Запорізькі митники похвалилися, як пограбували туриста на $800. Фото

октября 11, 2016

mitniki-turok1-1

 

 

 

У міжнародному аеропорту Запоріжжя митники вилучили у громадянина Туреччини, який прибув рейсом з Анталії, 800 доларів США, які були серед його особистих речей.

Про це повідомляється на сайті територіальних органів ДФС у Запорізькій області. Пізніше це повідомлення бюуло видалено з сайту, однак воно залишається доступним у кеші, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Згідно з повідомленням, пасажир обрав спрощений варіант проходження митних процедур і заявив, що не має предметів, які підлягають декларуванню, однак митники обшукали його речі і знайшли 800 доларів.

«Про ці гроші він не заявив ані в письмовій, ані в усній формі», – обурилися запорізькі митники.

Проти пасажира склали протокол про порушення митних правил, а також відібрали ці гроші і виписали штраф на суму 1700 гривень.

У своєму повідомленні митники чомусь нагадали, що «згідно із законодавством фізична особа – нерезидент має право ввозити в Україну готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі».

Така норма дійсно міститься у постанові правління Нацбанку «про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України», однак яким чином вона застосовується у цьому випадку, коли сума грошей у пасажира була значно нижчою, ніж 10 000 євро, не пояснюється.

У той же час на сайті самої Державної фіскальної служби сказано, що за умови усного декларування «фізична особа незалежно від віку має право ввозити в Україну готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 000 євро, без письмового декларування митному органу».

468 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям