RSS

Відомий мовознавець Іван Ющук закликає Раду повністю українізувати центральні канали

ноября 11, 2016

mova04-07-2012Harkiv1

 

Для того, щоб зацікавити громадян говорити українською мовою, потрібно, аби телебачення було українським, насамперед загальнодержавне телебачення.

Таку думку в інтерв’ю журналістам висловив легенда філології, професор-мовознавець Іван Ющук, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Регіональні канали можуть мати програми і іншими мовами. Чому кажу про телебачення, бо воно зараз панує над розумом людей. Радіо менше і, до речі, воно більш україномовне, ніж телебачення. Окрім того, потрібно проводити роз’яснювальну роботу. Перш за все це мають робити вчителі. А вчителі не усі в такому дусі виховані. Дехто з них, закінчивши викладання уроку українською, може переходити у розмові з учнями на російську. Цим принижується престиж української мови, який потрібно підняти», — зазначив він.

Мовознавець також зауважив, що після здобуття незалежності у більшості країн колишнього СРСР, крім України, національні мови стали панівними через те, що «в Україні дуже сильна п’ята колона, найбільша. Це по-перше». «По-друге, коли була проголошена незалежність, усі, хто тоді був при владі, лишилися у ній», — додав він.

Іван Ющук — легенда філології, професор-мовознавець, знаний викладач, на підручниках і лекціях якого виховались не одне покоління філологів і журналістів. Науковець вже тривалий час викладає українську мову у Київському міжнародному університеті.

451 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям