RSS

У корупціонера Кличка замовили 15 «швидких» за завищеними цінами. Подробиці

ноября 21, 2016

Klichko-boss1-500x332

 

 

Департамент охорони здоров’я КМДА 1 листопада 2016 року за результатами тендеру замовив ТОВ «Автоспецпром» автомобілів швидкої медичної допомоги на 30 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України з посиланнями на систему «Прозорро».

Передбачається, що до кінця року поставлять 15 автомобілів екстреної медичної допомоги типу В по 2 мільйони гривень. Із них 10 – на базі Citroen Jumper і 5 – на базі Ford Transit.

«Наші гроші» відзначають, що у серпні КУ «Запорізька станція екстреної (швидкої) медичної допомоги» Запорізької облради замовила цій же фірмі «швидкі» такого ж типу на 11% дешевше – по 1,78 мільйона гривень.

Вартість «швидких» для КМДА у доларовому еквіваленті склала близько $78 тисяч, що трохи дешевше від ціни «швидких» для Міністерства охорони здоров’я по контракту 2013 року – $81 тисячі.

Тоді основним постачальником очолюваного Раїсою Богатирьовою міністерства на суму 920 мільйонів гривень була фірма «Практика», чий власник Олег Висоцький мав хороші стосунки з синами президента Віктора Януковича.

Нині на тендері КМДА єдиним конкурентом «Автоспецпрому» було ТОВ «ВіДі Юнікомерс» із групи «ВіДі» Віталія Джуринського з різницею в ціні 0,03%. Обидва учасники не знижували ціну на аукціоні.

Власниками «Автоспецпрому» є кияни Тігран Дзігуа (16,5%), Федір Саворовський (17%), його син Віталій Саворовський (16,5%) та Володимир Фісталь (50%). Останній разом із братом Германом Фісталєм контролює групу компаній-постачальників медичного обладнання («Горал»).

Саворовські також мали низку фірм, які поставляють автомобілі швидкої допомоги («Крас», «Ілатанмед»).

«Автоспецпром» був створений навесні 2012 року. Усього з 2013 року він виграв тендерів у «ВДЗ» на 155,9 мільйона гривень.

640 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям