RSS

Справа «диктаторських законів» понад рік саботується судами, — керівник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк

ноября 23, 2016

diktatura-uzakon1-500x333

 

Справа проти екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова і ще двох депутатів щодо прийняття «диктаторських законів» 16 січня 2014 року була направлена до суду ще у вересні 2015 року, але досі не відбулося жодного засідання по суті.

Про це в інтерв’ю «Українській правді» заявив керівник Департаменту спецрозслідувань Сергій Горбатюк, повідомляє sprotiv.org.

Крім цієї справи, за його словами, суди саботують і низку інших, в тому числі – щодо злочинів на Майдані.

Зокрема, ще з січня 2015 року в суді лежить справа проти заступника міністра внутрішніх справ Сергія Лекаря, який обвинувачується в ініціюванні ухвалення Кабміном постанов, «якими були незаконно введені на озброєння міліції спецзасоби посиленої дії – гранати з Росії, які не пройшли необхідної в таких випадках експертизи МОЗ, та витрата на ці спецзасоби 1,2 мільйонів гривень МВС».

«Та ж сама ситуація у справі колишнього керівника КМДА Олександра Попова, яку направили до суду в лютому 2015-го. Ще через 2 місяці – чотирьох командирів „Беркуту“ по подіях 30 листопада. Минуло рік і 9 місяців, але ніхто не спішить призначати засідання і слухати справу», – додав він.

«Ми у своїх провадженнях там, де є порушення з боку судді, зокрема, безпідставний самовідвід – подаємо клопотання про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності або до звільнення. Такі клопотання ми направляли стосовно 2 суддів у квітні 2015 року. До цього часу їх не розглянуто», – додав він.

Як відомо, сєпар Єфремов вже кілька місяців перебуває за гратами у справі про посягання на суверенітет України.

541 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям