RSS

Екс-беркутівець Садовник, який розстріляв #Майдан, втік через домовленість з владою. 3 фото

декабря 4, 2016

Sadovnik-Dmitro1

 

Колишній командир спецпідрозділу МВС «Беркут» Дмитро Садовник зумів втекти після зміни запобіжного заходу через домовленість з владою, пригрозивши розкрити певну інформацію щодо кривавих подій у Києві в лютому 2014 року, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це написала Вікторія Морозова у своїй статті для «DT.UA».

“Упевненість, із якою тримаються обвинувачувані в убивствах «беркути», має цілком поясниму природу. Їм постійно нагадують із волі, що про них пам’ятають, їх не кинуть, їх не здадуть. «Одкровення» Януковича могли похитнути їхню впевненість у безкарності. Втім, підсудні, наскільки відомо, запевняють: навіть у разі визнання вини їх обміняють. За нашими даними, «з того боку», як мінімум, двічі хотіли виміняти Аброськіна й Зінченка. Не відома й реакція на таку пропозицію «цього боку». “, – повідомила вона.

Морозова вказує на те, що екс-беркутівців, які опинилися на лаві підсудних, «надихає» приклад ще одного фігуранта справи про вбивства на майдані – їхнього командира Дмитра Садовника, який зумів втекти після того, як йому змінили запобіжний захід.

Sadovnik-Dmitro2-500x280

За словами автора, Садовник домігся від влади можливості втекти після того, як пригрозив розкрити певну інформацію щодо подій у Києві в лютому 2014 року.

«Кажуть, екс-командир спецроти натякнув, що може й зайве сказати, коли його не звільнять з-під варти. І його звільнили. Про що міг сказати Садовник, хто і які гарантії давав тим, хто уможливив його втечу, можна тільки здогадуватися», – зазначила Морозова.

Нагадаємо, навесні 2014 року екс-командира спецпідрозділу «Беркут» Дмитра Садовника затримали та заарештували. У жовтні того ж року йому змінили запобіжний захід на домашній арешт, після чого він втік.

Sadovnik-Dmitro3-500x333

 

Зазначимо, колишнього співробітника спецпідрозділу підозрюють у розстрілі 39 активістів Євромайдану.

760 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям