RSS

«Стіна Яценюка»: на Харківщині зробили половину, на Луганщині лише почали

декабря 21, 2016

yacenuk-stina3-500x346

 

У Харківській області виконано вже половину робіт з облаштування кордону з Російською Федерацією, а на Луганщині такі роботи лише почали, про це повідомляє sprotiv.org.

Про це заявив голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко в інтерв’ю газеті «Голос України».

Загалом «ідеться про інтелектуальну модель охорони державного кордону України», яка дозволить і контролювати лінію державного кордону он-лайн, і оперативно реагувати у випадку порушення.

«Що стосується інженерно-технічного облаштування, то ми його здійснюємо відповідно до плану, затвердженого урядом у травні 2015 року», – сказав Назаренко.

«Проект фінансується із державного бюджету. Зараз тривають планові заходи з його виконання на території Харківської і Луганської областей», – зазначив він.

«У Харківській області виконано вже понад 50% робіт. У Луганській області роботи тільки розпочали. А ділянку відділу „Дергачі“ на Харківщині використали як полігон для випробування технічних новацій, котрі зараз спільно із науковцями впроваджуємо на нашому кордоні», – повідомив він.

Голова Прикордонної служби поінформував, що «на сьогодні облаштовано 264,6 км протитанкових ровів, 111,8 км рокадних доріг, 40,6 км контрольно-слідової смуги, 75,7 км загороджувального паркана».

«Придбали й уже використовуємо чотири бойові модулі. Обладнали комплексну систему захисту і контролю державного кордону в більшій частині Харківської області», – сказав він.

«Після запровадження системи візуально-технічного спостереження на тих ділянках, які облаштували — зокрема, на відділі „Дергачі“ та сусідніх, кількість порушень мінімізована», – заявив Назаренко.

При цьому він пожалівся, що «фінансування достатньо обмежене і не дозволяє в повному обсязі виконувати проект».

«У 2015-му із бюджету при проекті майже 1 мільярд гривень були виділені лише 400 мільйонів. Цього року при проекті 1,200 мільярда гривень нам виділено лише 200 мільйонів, на сьогодні профінансовано 175 мільйонів», – сказав він.

«Також залишається неврегульованим питання щодо відведення земельних ділянок — так званих земель оборони уздовж лінії державного кордону», – додав керівник прикордонників.

856 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям