RSS

Прокуратура не забрала у батька екс-регіонала Шуфрича незадекларовані гектари у Конча-Заспі. Подробиці

января 19, 2017

Shufrich-Nestor2-500x332

Суд залишив компанії батька народного депутата від «Опозиційного блоку» Нестора Шуфрича 8 гектарів землі в Обухівському районі Київської області, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Відповідне рішення Вищий господарський суд ухвалив 26 грудня 2016 року.

У березні 2016-го перший заступник прокурора Київської області подав позов про витребування землі.

У травні і жовтні минулого року суди першої та апеляційної інстанцій у позові прокурора відмовили. ВГСУ прийняв аналогічне рішення.

На думку суду, прокуратура пропустила строк позовної давності у справі. Суд вирішив, що строк позовної давності сплинув ще у травні 2015-го. А прокуратура подала позов тільки у березні 2016 року. Водночас суд зазначив, що прокуратура не надала пояснень щодо зволікання із позовом.

У 2009 році земля розпорядженнями райдержадміністрації була безкоштовно передана у власність громадянам. Пізніше одноосібним власником землі став батько тодішнього депутата Нестора Шуфрича – Іван Шуфрич. У 2015-му землю передали до статутного фонду ТОВ «Амалфі Девелопмент Груп». Власником цієї компанії є батько нардепа Нестора Шуфрича.

Прокуратура у позові стверджувала, що Обухівська РДА при виділенні землі перевищила повноваження, а також незаконно змінила цільове призначення землі із селянського господарства на індивідуальне садівництво. Ділянка частково знаходиться у прибережній зоні Дніпра, а такі землі не можуть передаватися у власність громадянам, а тільки в оренду.

У декларації Нестора Шуфрича майно батька і, зокрема, ця земля, не відображені. Водночас нардеп повідомив, що має в Козині два будинки на 701,5 кв.м. і 400 кв.м. і земельні ділянки площею 0,9 га.

По сусідству із землею батька Шуфрича ділянка площею 6 га раніше належала нардепу Олександру Онищенку. Сьогодні ця земля перебуває у комунальній власності.

472 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям