RSS

Свідків смертельного ДТП залякує оточення тендерного мафіозі Яценко. Подробиці

сентября 4, 2012

Батько загиблого у аварії, в якій фігурувало прізвище депутата Антона Яценка, каже, що до нього вже приходили адвокати.

«Ввечері приїхали. Не приїхали до мене, не спитали, чи загинула моя дитина, вони питали, хто буде сплачувати збитки», — цитує батька Дмитра Гуртового ТСН.

Одна з дівчат, яка була з Дмитром у машині, телефоном розповіла, що їй дзвонили невідомі і натякали, щоб не говорила зайвого.

3 вересня 25-річного Дмитра Гуртового поховали. Ще двоє його друзів зараз у лікарнях із важкими травмами, третього вже виписали.

Його Daewoo Nexia під Уманню зіткнувся з Mercedes-Benz GL 550. Дмитро Гуртовий повертався з друзями з Софіївки. Зіткнення сталося, коли він виїжджав з АЗС на автодорогу Київ-Одеса. «Мерседесом» керував, за деякими твердженнями, Антон Яценко, а за іншими твердженнями – водій його сестри, яка є власницею «Мерседеса».

Очевидці ж розповідали, що за кермом «Мерседеса» була жінка, а в салоні – кілька чоловіків. Після аварії чоловіки зняли з Мерседеса номери, пересіли в позашляховик, який їхав позаду і втекли з місця ДТП, не викликавши ні швидкої, ні міліції.

У міліції заявили, що Гуртовий, виїжджаючи з АЗС, виконував розворот у невстановленому місці і не надав перевагу в русі та скоїв зіткнення з позашляховиком.

Однак батько загиблого розповів, що бачив відео з камери спостереження на заправці.

«Він виїжджає, проїжджає одна машина — не зачіпає, а друга зачепила — тільки курява, пилюка полетіла. Машина не гальмувала, бобік той не тормозив», — пригадав батько Дмитра.

«Зараз майже точно відомо – нетверезий водій зробив порушення правил дорожнього руху. І, на жаль, ця людина працювала в правоохоронних органах», — заявив депутат-регіонал Яценко (Дмитро Гуртовий працював інспектором міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції).

«Тобто класичний такий приклад, коли наявність службового посвідчення чи то інших якихось речей, присутність в органах дозволяє вживати алкогольні напої за кермом», — як завжди вправно набрехав Яценко.

На запитання, звідки він має таку інформацію, адже експертиза тільки триває, нардеп повідомив, що спілкувався із начальником ДАІ Уманського району.

Водночас керівник відділу прокуратури області Валерій Барбаш сказав, що висновків експертиз, зокрема й на наявність алкоголю у крові загиблого водія, ще чекають.

Яценко відомий як «батько тендерної мафії», чиї структури збагатилися на корупційних схемах держзакупівель у 2006—2008 роках.

Тоді Яценко був депутатом БЮТ, а в березні 2011 року перейшов до фракції Партії регіонів.

На цих виборах Яценко висунутий Партією регіонів за мажоритарним округом №200 у Черкаській області з центром в місті Умань.

Національне бюро розслідувань України

12 406 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям