RSS

«Газ Україна 2020» роздає мільярди фіктивним фірмам

марта 4, 2013

Сергій Курченко

Компанія «Газ Україна 2020» у 2012 році заплатила мільярди гривень фірмам-постачальникам товарів і послуг, які мають ознаки фіктивності.

Про це у статті для ZN.UA пише оглядач Роман Іванченко, нагадуючи, що ця компанія входить до групи харківського бізнесмена Сергія Курченка «Газ Україна 2009».

За допомогою джерел у податковій службі автору вдалося ознайомитися з бухгалтерською звітністю ТОВ «Газ Україна 2020», яка є спецоператором із постачання бензину «Газ Україна 2009». Згідно з нею, оборот компанії у 2012 році склав 8,35 млрд грн, або понад 1 млрд дол

Водночас, портрет ключових партнерів — постачальників товарів і послуг, якими у 2012 році користувалося ТОВ «Газ Україна 2020», може свідчити про використання компанією непрозорих схем переведення коштів у готівку, зазначає Іванченко.

Зокрема, без малого 6 млрд грн отримали від «Газ Україна 2020» дві фірми — ТОВ «Летавиця» й ТОВ «Гатіора», зареєстровані в Києві у травні 2012 року з розривом у тиждень, тому в них навіть коди ОКПО відрізняються лише двома останніми цифрами. І статутний фонд в обох компаній однаковий — 1 000 грн.

«Припустимо, що їм перераховуються кошти за паливо, тобто ці структури повинні його у когось купити на внутрішньому ринку або за кордоном. Але як і раніше не бачимо ми цих загадкових імен у базі митної статистики», — розмірковує автор.

Крім того, «Газ Україна 2020» у 2012 році заплатила за послуги ТОВ «СТ» і ТОВ “Охоронна фірма «Богатир», які згідно зі статутними документами займаються розслідуваннями й безпекою, майже 1 млрд грн.

Для порівняння, таку ж суму у 2013 році збирається витратити Міноборони на закупівлю озброєння і техніки для всієї української армії. Хоча, за інформацією автора, в ТОВ «СТ», котре прийняло від енергохолдингу 864 млн грн, у штаті значаться аж два співробітники.

І 350 млн грн. «Газ Україна 2020» заплатила ТОВ «6 континентів», основним видом діяльності якого значиться організація подорожей. За офіційними даними, на фірмі працює одна людина.

У «Летавиці», «Гатіори», самої «Газ Україна 2020», «Аставіі», яка отримала 350 млн грн, “Охоронній фірми «Богатир», “Газ Україна 2009 “і десятків інших ТОВ енергохолдингу більшість засновників прописані в Харкові і Харківській області, додає оглядач.

1 089 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям