RSS

Родина Льовочкіних тепер зароблятиме мільйони на вивозі сміття у Києві

июля 25, 2013

Люди, пов’язані з родиною глави адміністрації президента Сергія Льовочкіна, з 12 липня 2013 року отримали контроль над комунальним підприємством «Київспецтранс», що займається вивозом і захороненням твердих побутових відходів у столиці. Про це пише Максим Опанасенко в «Свідомо».

Керівним органом «Київспецтрансу» є Наглядова рада. Її склад поступово змінювався з грудня 2010 року. І у липні 2013-го він сформувався так, що чотири з п’яти членів ради, включаючи голову, тепер тісно пов’язані з сестрою Сергія Льовочкіна, нардепом від партії регіонів Юлією Льовочкіною.

Екс-голову Наглядової ради Сергія Скобельського змінив на цій посаді Арсеній Новіков – колишній чоловік Льовочкіної. Згідно з даними SMIDA, Новіков проходить як представник ТОВ «Спецкомунтранс», яке володіє 0,065% комунального підприємства.

Ще одним членом ради став колега Новікова по «Спецкомунтрансу», точніше, директор цієї фірми, Василь Гарчук.

Решта троє членів ради – представники ТОВ «Геотрон». Це – Борис Тур, який до кінця березня 2012-го значився головою Наглядової ради ПАТ «Миколаївський комбінат хлібопродуктів». Раніше цю посаду обіймала Льовочкіна.

Окрім них – Олег Шевченко, який колись разом із Новіковим працював у «Нафтогазі Україна» та Петро Андрущенко.

Головою правління «Київспецтрансу» (не плутати з головою Наглядової ради) обрано Михайла Аралова, який раніше працював у ТОВ «Авекс Пром». За даними видання, останньою володіє Петро Андрущенко.

А от представників Київради в Наглядовій раді підприємства, котре формально належить місту, немає.

Нагадаємо, 51% акцій «Київспецтрансу» належать Київській міській раді, 46% – ТОВ «Геотрон».

За даними SMIDA, за 2012 рік дохід «Київспецтрансу» становив 68,08 млн грн., за 2011 рік – 56,49 млн грн.

За інформацією Святошинської райдержадміністрації, у 2012-му 1 кубометр вивезеного «Київспецтрансом» сміття коштував 21-90 гривень. Окрім Святошинського, підприємство самостійно обслуговує ще два райони — Оболонський та Подільський. Основною ж діяльністю комунальників є прийняття відходів від інших фірм-збирачів, котре вони вивозять на полігон у Підгірцях, що у їхній власності.

952 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям