RSS

Кримінальні таємниці екс-нардепа Олександра Шепелева. Відео

сентября 26, 2013

Українська політична історія багата на випадки втечі високопосадовців різного калібру за кордон від переслідування правосуддям.

Починаючи від нинішнього парламентського аксакала, депутата ВР усіх скликань, екс-прем’єра Юхима Звягільського, який у далекому 1994-му році втік на рідну Землю Обітовану від обвинувачень у махінаціях із пальним, і закінчуючи екс-депутатом ВР від ПР та екс-ректором податкового вишу Петром Мельником, який цього літа накивав п’ятами до США від звинувачень у хабарництві, пошивши у дурні всю міліцію на чолі із міністром Захарченком.

В різні часи та від різних звинувачень за часів різної влади за кордон тікали екс-прем’єри, екс-міністри, екс-мери, екс-депутати, а екс-чиновникам та бізнесменам дрібнішого калібру і зовсім ліку немає.

І це справжній калейдоскоп прізвищ відомих і не дуже: Звягільський, Лазаренко, Жердицький, Діденко, Белоконь, Бакай, Боделан, Щербань, Данилишин, Поживанов, Аваков, Романюк, Мельник. Нікого не забув?

Таких як Ахметов у 2005-му та Хорошковський і Піскун зараз у 2013-му свідомо не рахуємо через відсутність чітко артикульованих звинувачень на їхню адресу. Тобто розцінюємо такі «втечі» як просто перечікування лихих часів у комфортних європейських умовах за гроші законно зароблені на ниві служіння рідній державі.

Але є серед нинішніх втікачів ще один вельми цікавий персонаж. Народний депутат ВР 5-го та 6-го скликань Олександр Шепелев ніколи не прагнув публічності: обравшись до парламенту від БЮТ, після зміни влади перебіг до фракції ПР, але потім вийшов і звідти.

Інтерв’ю майже не давав, фотографій у мережі обмаль, відео із ним шукали – не знайшли.

При цьому Олександр Шепелев удостоївся неабиякої честі: принаймні двічі керівники найвищих силових структур – екс-міністр внутрішніх справ Луценко у 2006-му році та екс-голова СБУ Хорошковський у 2010-му публічно говорили про намір домогтися зняття депутатської недоторканості з якогось не в міру злочинного парламентарія, маючи на увазі саме нашого героя – Олександра Шепелева.

Він 4 липня, саме у свій день народження, був затриманий у Будапешті та зараз очікує на рішення угорського правосуддя: про екстрадицію в Україну на запит Генпрокуратури або про надання політичного притулку. Від того, яким буде це рішення, залежать долі багатьох високоповажних людей тут в Україні а ще більше – долі їхніх чималих капіталів.

Артем Шевченко, автор і ведучий програми розслідувань «Знак Оклику», канал ТВі

1 510 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям