RSS

Рецидивіст Олег #Ляшко влаштував у Рівному «вила-шоу» популізму

мая 21, 2014

На виступ Олега Ляшка у Рівному прийшло приблизно стільки ж людей, як і на зустріч з Петром Порошенком. Люди раділи і плескали в долоні коли чули обіцянки, що Олег Ляшко зробить, щоб було 200 депутатів замість 450-ти, заборонить балатуватися пенсіонерам, звільнить всіх пенсіонерів на державній службі і число чиновників скоротить на третину, знизить податки та пенсійний вік жінкам, а також захистить всіх соціально незахищених. Ну і, само собою – «переламає хребет олігархам».

Судячи з реакції загалу мало хто задумався, що частина цих обіцянок суперечить одна одній (знизити податки і водночас підвищити соціальний захист), а частина в компетенції 300 нардепів, а не президента з обмеженими повноваженнями.

Водночас обіцянка Олега Ляшка обмежити строк перебування народним депутатом лише двома термінами суперечить його власному депутатству, адже Олег Ляшко в нардепах вже третє скликання. Два попередніх був БЮТівцем, а вже останнє мажоритарником від Радикальної партії.

Прес-конференції у Рівному не було. Очевидно тому, що пану Ляшку легше пускати популістські гасла в натовп, ніж пояснити а яким чином він планує їх втілювати.

А можливо він не любить журналістів тому, що вони задають питання, на які він не може належним чином відповісти? Наприклад як на Громадському ТБ:

Хоча Олег Ляшко сам був колись журналістом, щоправда державного і партійно-політичних видань – на хвилі образу політично переслідуваного журналіста і став народним депутатом від Блоку Юлії Тимошенко у 2006 році.

Традиційно для кандидатів у президенти Олег Ляшко запізнюється майже на пів години. В цей час на Майдані збираються люди, грає козацький марш та інші пісні на українські мотиви, агітнамети Ляшка роздають газети та листівки, збирають для чогось підписи. Кілька людей з косою та ціпками, білі агітпрапори «Ляшко – народний президент», державні прапори.

Попри невеликий дощ, людей збирається чимало. Під кінець зустрічі так і взагалі не менше ніж під час візиту Петра Порошенка.

Спочатку люди стають біля сцени Євромайдану, але організатори чомусь переносять мікрофон на менш зручне підвищення біля пам᾽ятнику Шевченка. В результаті більшість людей не можуть бачити що говорять біля мікрофона.

Помічник Олега Ляшка Андрій Лозовий – виходець з Рівного намагається відволікти рівнян, які вже 20 хвилин чекають на Ляшка. Самого спікера не видно для більшості:

Коли з’являється сам Олег Ляшко, то обурюється на організаторів, що йому не видно людей і перебазовується на сцену Євромайдану:

Народної слави Олег Ляшко зажив переважно завдяки Євромайдану та потім активній телевізійній участі у подіях на Сході України. Люди люблять ось такі речі, не задумуючись, що це ніщо інше ніж гра на публіку і ніякої практичної цінності такі дії не мають (тим паче, що основна робота нардепа — це законотворчість):

Починає про війну на Сході України і свою участь в ній, а також нагнітає ситуацію тим, що в Криму вбили 16-річного рівнянина за українську мову. Каже, що йде в президенти, щоб людей не вбивали і що воюватиме з окупантами і звільнить Крим, от тільки не пояснює як саме можна воювати за Крим без того, щоб когось не вбили:

Далі Олег Ляшко розповів що він виганятиме з парламенту тих, що там сидять, жруть, брешуть і крадуть. Традиційно вже не пояснює яким чином і кого саме.

Також каже, щоб влада була відповідальною, прозорою і підконтрольною – але на ділі ухиляється від зустрічі з журналістами та від публічних відповідей на запитання громади.

Каже, що на третину скоротить чиновників, яких, за його твердженням 500 тисяч і хай звільнені йдуть на базар торгувати і звільнить всіх пенсіонерів з державної служби. Наступне його твердження, що в Україні вже 300 тисяч чиновників з яких 170 тисяч пенсіонери. Якщо скласти разом ці твердження, то виявиться, що він відправляє торгувати на базар звільнених пенсіонерів чиновників:

Цікавим є заява Олега Ляшка в області, де близько 60% площі під лісами, про те, що він накладе мораторій на вирубку лісів.

А далі критика Верховної ради, що там олігархи. І тут Олега понесло: «Я виведу олігархів як клас, я переламаю їм хребта! Я заберу в них гроші і поверну їх людям на соціальні потреби!». Прямо новий Робін Гуд і Лєнін в одному флаконі.

Говорив Олег Ляшко і про економіку. Сильно критикував імпорт і наголошував на важливості національного виробництва. Якщо хтось пам’ятає, що захили національного виробника «Запорожців» нардепа Таріела Васадзе спочатку Юлія Тимошенко, а потім Віктор Янукович, в партію якого той перебіг. І таке захищання вилилось у те, що ввели дуже непопулярний у пересічних громадян утилізаційний податок, який різко підвищив ціну на вживані автомобілі з Європи. Після зміни влади цей закон відмінили.

Так само намагалися захистити виробників легкої промисловості підвищивши мито на секонд-хенд – популярний у більшості українців через бідність.

Ці закони згадали тому, що до цього єдиним захистом національного виробника від якіснішої і дешевшої імпортної продукції є здороження цієї продукції, щоб громадяни купували менш якісну і недешеву продукцію місцевих виробників.

Соціальна політика Олега Ляшка розпочнеться з того, що він внесе законопроект про зниження пенсійного віку жінок до 55 років. Хоча, якщо орієнтуватися в ситуації, то варто було б знижувати пенсійний вік чоловікам. Адже в Україні в середньому чоловіки живуть 64 роки (на сході 58), а жінки 75.

А ідея Олега Ляшка щоб пенсійні внески сплачувати виключно на свій персональний рахунок (як це зараз є у недержавних фондах) дуже популярна серед молоді і працездатних громадян яким далеко до пенсії. Однак пан Ляшко при цьому не зауважив що буде робити з пенсіонерами. Адже існуюча пенсійна система працює так, що ті хто зараз платить пенсійні внески – оплачує пенсію теперішнім пенсіонерам.

Виходить, що Олег Ляшко податки зменшить – в короткій перспективі це означає, що зменшиться бюджет, пенсійний вік знизить – збільшиться кількість пенсіонерів, а потім всі, хто платить пенсію нинішнім пенсіонерам, платитимуть цю пенсію вже собі. Питання: а де взяти пенсії 14 мільйонам пенсіонерів?

Олег Ляшко категорично проти продажу землі. Так само як і Ольга Богомолець. Отже ці кандидати у сільськогосподарському рівненському краї кажуть, що позбавлять власників паїв, селян і їхніх дітей належним чином розпоряджатися своєю власністю. Власне попри те, що селяни та інші власники паїв досі не мають права розпоряджатися на свій розсуд своєю власністю – с/г паї продаються на чорному ринку.

Ринок існує тільки він нелегальний – корумпований. Запитайте у супермаркетів «Велмарт», «Епіцентр» та «Метро» на якій землі вони побудовані – це колишні селянські паї, які через корупційну схему були скуплені і через корупційну схему продані. А от селян позбавляють можливості продавати належні їм земельні ділянки.

Це все робиться під благим наміром – земля має належати народу і не продаватися іноземцям. А хто ж каже її продавати іноземцям? Чому в Європі та США є захищений вільний ринок сільгосп земель, а українці-власники земельних ділянок не мають право вільно ними розпоряджатися? Водночас заборона продажу земель не забороняє багатіям одноосібно користуватися тисячами гектарів мисливських угідь.

Олег Ляшко каже, що в Україні немає правди і справедливості, тому коли він стане президентом він принесе в Україну правду і справедливість. Гарні слова, які не підкріплені ані логікою, ані конкретикою – як саме.

А якщо він вважає, що справедливість це знизити кредити до 5% і зробити їх гривневими, то слід також додавати, що при цьому будуть знижені і депозити, а чи кластимуть люди гроші у гривневі депозити, які можуть знецінитись – це велике питання. Водночас якщо власники депозитів заберуть кошти з банків, то українська економіка втратить мільярди доларів.

Але зазвичай люди не читають економічних видань, а тому їм можна впарювати і такі речі.

Після палкого виступу рецидивіст Олег Ляшко пішов у народ роздавати автографи.

Володимир Торбіч, портал «Четверта влада»

1 737 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям