RSS

Чому варто видалити особисті профілі в Одноклассниках і на mail.ru?

июля 26, 2014

google-fsbЗ 1 серпня 2014 року в Російській Федерації вступає в силу нове антитерористичне законодавство, яке надає ФСБ можливість без рішення суду отримувати практично усі особисті дані користувачів інтернет-ресурсів, що зареєстровані в РФ.

Зокрема, на вимогу представників зазначених російських державних структур власники поштових серверів, блог-хостингів, форумів та соцмереж будуть зобов’язані надавати дані щодо усіх логінів та електронних адрес своїх користувачів, списки їх контактів, відомості про кількість, об’єм і адресатів переданих повідомлень. Очевидно, що вказаний крок навряд чи допоможе російській владі боротись зі справжніми терористами, котрі не надто схильні до спілкування на форумах та в соцмережах. У той же час, враховуючи триваючу агресію Росії стосовно нашої держави, нові повноваження надають ФСБ можливість здобувати  наявну у всесвітній мережі інформацію щодо подій в Україні та в подальшому використовувати її на шкоду інтересам національної безпеки.

Тому радимо бути максимально обережними у ході спілкування в мережі інтернет, особливо на теми, що стосуються ходу проведення антитерористичної операції у східних регіонах: дій та переміщень українських військ, наміри та маршрути доставки гуманітарних вантажів, інформація щодо конкретних осіб, які допомагають силам АТО тощо.

Усім громадянам, які турбуються про безпеку особистої інформації, рекомендуємо утриматись від використання інтернет-ресурсів російської доменної зони, у першу чергу поштових скриньок та соцмереж, для обміну важливими відомостями.

Будьмо пильними, щоб через власну необізнаність та необережність не дати ворогам української державності зайвий козир у боротьбі проти нашого народу.

2 637 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям