RSS

Як Блок Порошенка зливає округи членам банди Януковича Вадиму Столару та Володимиру Зубику

октября 6, 2014

Здача округів шляхом висунення технічних кандидатів є однією зі схем, якою до парламенту намагаються просочитися одіозні діячі минулого. Жодна з проєвропейських сил не ризикнула висунути цих людей від свого імені. Але шляхом кулуарних домовленостей створили їм комфортні умови на мажоритарних округах, вкотре доводячи згубність цієї системи виборів для української демократії.

Ставши кандидатами, ми викрили декілька таких схем у блоці Петра Порошенка та подали інформацію політичному керівництву, яке частково виправило ситуацію. Оскільки першочергово про це було повідомлено керівників партії, а не громадськість, після чого було вжито заходів, маю право про це написати тепер публічно.

Одним з найкричущих прикладів була ситуація в окрузі 217 – це Оболонський район міста Києва. Фаворитом за цим округом є Вадим Столар, екс-партнер Леоніда Черновецького та нинішній партнер 1-го заступника голови Київської міської державної адміністрації Ігоря Ніконова.

Stolar-Vadym12

Зараз Столар веде вибори у стилістиці блока Порошенка. А на виборах 2012 року він програв мажоритарні вибори в цьому окрузі Олександру Бригинцю із «Батьківщини» з розривом 7 тисяч голосів. На виборах 2014 році Бригинець також був би фаворитом, але він отримав пропозицію, від якої складно відмовитися – прохідне 75 місце в списку. Після чого блок Порошенка висунув за 217 округом Ольгу Люльчак, яка стала відома чи не всій країні завдяки своїм фотографіям у оголеному вигляді.

Lulchak-Olga1

Насправді інтрига навколо Ольги Люльчак стосується зовсім іншого: трьома місяцями раніше, в травні 2014 року вона була висунута УДАРом за цим же округом до Київради і… програла Столару.

Хоча навіть на презервативах пишуть, що їх не можна використовувати двічі.

За наявною інформацією, Люльчак і Столар є пов’язаними особами. Згідно з офіційними даними, поданими навесні на виборах до Київради, Люльчак працює у ТОВ «СК-Технології».

Подивимося в Єдиний державний реєстр юридичних осіб! Дана фірма розташована за адресою Музейний провулок, будинок 2-Б, квартира 3. За цією ж адресою була громадська приймальня Столара в часи, коли він був народним депутатом шостого скликання.

Склад акціонерів компанії, де працює Люльчак, остаточно розвіює сумніви. 40% акцій у «СК-Технології» належать Володимиру Славинському, який неодноразово виступав номінальним засновником у компаніях Столара. Зокрема, у фірмі «Мелвікс», де згодом частка Столара була переписана на його компанію «Фундаментал». Компанія «Фундаментал» від імені Столара є засновником юридичної особи, яка є користувачем земельної ділянки в Києві за адресою Льва Толстого, 57, де збудовано бізнес-центр Столара та Ніконова «101 Тауер».

Окрім того, Славінський є співвласником ТОВ «СК-Девелопмент», яке обслуговує об’єкти Столара, про що прямо повідомляє на своєму сайті http://www.skdevelopment.com.ua/

Коли усі ці факти було нами викрито, Люльчак, попри висунення на з’їзді, не подали до ЦВК від імені блоку Порошенка. Це частково ускладнило завдання Столару. Для недопущення обрання цього одіозного політика демократичні сили мають визначитися та підтримати єдиного кандидата в 217 окрузі. Так, висунуті «Народним фронтом» Зорян Шкіряк та «Громадянською позицією» Руслан Руденко знімають свої кандидатури на користь командира батальйону «Азов» Андрія Білецького.

Округ 195, Черкаська область.

Фаворитом у цьому окрузі є колишній регіонал, реалізатор злочинної схеми продажу нафтопродуктів через компанію «Лівела», перша тушка в парламенті 2006 року Володимир Зубик. Від Блоку Петра Порошенка за цим округом було заявлено на з’їзді Сергія Любивого. Парадокс в тому, що станом на квітень 2014 року Любивий був… помічником депутата Зубика та керівником його окружної громадської приймальні, про що була вказана інформація в місцевій газеті «Драбівщина».

Zubik-Volodimir2

Хто саме рекомендував помічника Зубика кандидатом від Блоку Порошенка, мало би встановити внутрішнє розслідування. У підсумку, усвідомивши ризики, партія також не висунула Любивого. Але, щоб не «злити» округ Зубику, демократичні сили мають визначитися з єдиним кандидатом. У цьому окрузі балотуються висуванці від «Народного фронту» та «Батьківщини».

Фаворитом на виборах за 200 округом, Черкаська область, є колишній регіонал, хрещений батько тендерної мафії Антон Яценко. «Блок Петра Порошенка» на своєму з’їзді не висунув тут жодного кандидата, чим було створено зону комфорту Яценку. Щоправда, після розголосу, при подачі документів до ЦВК кандидатом від блоку Порошенка було заявлено чинного депутата Віталія Чудновського, що є порушенням закону, але при цьому створює реальну альтернативу Яценку.

Сергій Лещенко

2 299 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям