RSS

Стаднійчук украв перемогу Македона: оприлюднені докази фальсифікації виборів на 16 окрузі (Вінницька обл.)

ноября 4, 2014

Gladchuk03-11-2014-1

 

 

Окружна виборча комісія ОВО № 16 сфальсифікувала результати виборів в інтересах самовисуванця Романа Стаднійчука. Відеодокази масового вкидання бюлетенів та документи, що засвідчують шахрайський характер дій ОВК із визнання результатів виборів недійсними на двох дільницях, оприлюднили на прес-конференції в Києві довірена особа Македона Олена Грабік та редактор опозиційного інтернет-видання Sprotiv.org Вадим Гладчук.

 

 

 

 

Виборці, які голосували за справжнього переможця виборів Юрія Македона, виходять на акції протесту. Команда Македона шукатиме справедливості в судах та ЦВК.

«Зараз на сайті ЦВК відображені недостовірні відомості, які не відповідають волевиявленню виборців Вінницької області. Це сталося в результаті безпрецедентного випадку, коли окружною виборчою комісією не були враховані протоколи двох дільниць, де найбільшу кількість голосів набрав Македон. Окружна комісія пішла на кричущі порушення, відмовила у перерахунку голосів по дільниці, де жінка чотири рази вкидала бюлетені, а по закону можна голосувати лише один раз. Таке рішення ОВК вже скасоване судом. За інформацією, яка є у розпорядженні опозиційного видання Sprotiv.org, більшість членів комісії, голова та секретар афілійовані зі Стаднійчуком, тушкою-регіоналом, який пов’язаний зі Жванією та користується тими самими схемами фальсифікацій. Це його люди, хоча за законом вони нібито представляють різні незалежні партії» – заявив Гладчук.

На відеозаписі, продемонстрованому журналістам, жіночка з виборчої комісії чотири рази пачкою вкидала виборчі бюлетені в урну. Коментуючи відео, Вадим Гладчук наголосив, що під час підрахунку голосів на цій виборчій дільниці виявився аномально високий відрив Стаднійчука від Македона, більш ніж 300 голосів.

Порушення фіксувалися спостерігачами від Македона і на інших виборчих дільницях. За словами О. Грабік, шокує майже стовідсоткове голосування за Стаднійчука в трьох тюрмах, при голосуванні на дому, куди не допускали спостерігачів Македона. Застосовувалися брудні технології. Зокрема, фальшиві дзвінки до виборчих комісій з повідомленням, що ЦВК начебто зняла кандидатуру Македона за його заявою. Після такої дезінформації членів комісій та спостерігачів Македона виганяли з виборчих дільниць. Аналогічні фальшивки публікувалися в місцевій пресі, щоб спонукати виборців не голосувати за Македона. «Ми знаємо, що замовлявся автомайдан. Був чорний піар, нашого кандидата називали технічним, хоча це просто смішно з огляду на його авторитет та відоме ім’я в регіоні. Він на минулих виборах був визнаний єдиним кандидатом від об’єднаної опозиції Батьківщина та Фронту Змін і посів друге місце, поступившись комуністці Калетник» – розповіла довірена особа кандидата.

За словами пані Грабік, навіть після численних фальсифікацій підрахунок даних протоколів з мокрими печатками зі всіх виборчих дільниць округу показує лідерство Македона з розривом у 168 голосів. Тільки цинічне рішення окружної комісії поставити хрест на результатах волевиявлення виборців з двох дільниць, де Македон набрав найбільшу кількість голосів, дозволило перекрутити результат виборів на користь Стаднійчука. Готуючись до фальсифікацій, Стаднійчук найняв тітушок: ввечорі після виборів окружна коісія була оточена людьми спортивної зовнішності у кількості близько 300 осіб. З цього приводу команда Македона зверталася до міліції, прокурора, СБУ. Жодної відповіді поки не отримано.

Олена Грабік розповіла також, що ОВК вирішила не враховувати результати по двох дльницях під предлогом відсутності частини бюлетенів: «Дільниці здали повний комплект документів, але бюлетені зникли під час зберігання у ОВК. Коли виборча документація дільничної комісії приймалася ОВК, вся документація була на місці. Це зафіксовано спостерігачами, в тому числі на відео. Тоді ми виявили, що відбувалися махінації з виборчою документацією. Пакети з дільниць в приміщенні ОВК знайшли розпечатаними. Протоколи валялися на підлозі. Той факт, що під столами голови комісії та членів ОВК були знайдені виборчі бюлетні, свідчить про те, чим займалася ОВК перед тим, як цинічно визнали недійсними результати голосування на двох дільницях. Рішенням суду вже встановлено протиправність бездіяльності окружної комісії, внаслідок якої було втрачено бюлетені».

Окружна комісія, розповідає Олена Грабік, всі скарги Стаднійчука задовольняла, а всі скарги Македона відхилила. Причому скарги Стаднійчука були бездоказовими та необгрунтованими, а скарги Македона підкріплювалися актами, відеозаписами. Стаднійчук ще й порушив строки оскарження, а комісія в його інтересах закрила очі на запізнення та розглянула ці скарги, які за законом слід було залишити без розгляду. Зараз, коли шахрайські дії ОВК є предметом судового оскарження, всі скарги Македона з комісії зникли. Зникла і особлива думка семи членів ОВК, в якій вони висловили незгоду із визнанням недійсними результатів голосування на двох дільницях. Очевидно, голова та секретар комісії пішли на злочин, знищуючи ці скарги та особливі думки членів комісії. Про кримінальні методи банди фальсифікаторів Стаднійчука свідчить і те, що в прямо залі судових засідань було викрадене посвідчення довіреної особи Македона, видане ЦВК на ім’я пані Грабік. Таким чином було зроблено відчайдушну спробу заблокувати судове оскарження свавілля окружної комісії. Втім, ця спроба провалилася.

Вадим Гладчук повідомив, що виборці Вінничини, які голосували за Македона, рішуче налаштовані добитися, щоб їх голоси були враховані.В Крижополі 4 листопада 2014 року збирається мітинг проти фальсифікацій виборів. Люди збираються їхати на мітинг в Київ: «Громадяни сподівалися на зміни в країні, зробили демократичний вибір. Не можна дозволити, щоб прийшов тушка-регіонал і вкрав перемогу Македона. Ми плануємо провести мітинг під ЦВК, міні-майдан чоловік на 200, щоб привернути увагу до фальсифікації результатів виборів на 16 окрузі. Ми сподіваємося, що Центральна виборча комісія виправить злочинні махінації ОВК і врахує голоси зі всіх дільниць. Я хочу запросити Стаднійчука на ці мітинги, там буде його чекати смітник. Ми будемо його люструвати!».

О. Грабік на прес-конференції звернулася до Петра Порошенка: «Пане Президенте! Звертаюся до вас як до гаранта Конституції з проханням не допустити грубого, цинічного, відвертого фальсифікування виборів на окрузі номер 16. Тим більше, що політичний шахрай, пристосуванець і тушка Стаднійчук цинічно під час всього виборчого процесу прикривався саме вашим чесним іменем. Підтвердіть ту довіру, яку вам виявили громадяни України та відреагуйте належним чином на цю ситуацію!». В. Гладчук підкреслив, що Стаднійчук незаконно використовував символіку блока Порошенка, стверджував, що Президент його підтримує, хоча насправді він не людина Порошенка, а людина Жванії: «Подібними способами фальсифікували вибори на окрузі Жванії і все одно Жванія програв. До речі, Стаднійчук, за нашими даними, брав участь в юридичному обслуговуванні Жванії. Якщо ця технологія приживеться, довільним визнанням незаконним голосування на дільницях можна буде встановити будь-які потрібні результати виборів, сфальшувати як завгодно».

Відомий політолог Олександр Солонтай, коментуючи виступи учасників прес-конференції, зазначив, що 16-й округ «завис». Давно було зрозуміло, що виграв Македон, але «намагалися зайти та вирішити питання» на користь Стаднійчука. «На рівні ОВК проблему неможливо вирішити. Треба, щоб ЦВК приймала результати цих двох дільниць. Ситуація типова, ми її вже проходили в тій же області на сусідньому окрузі» – зауважив він.

 

 

 

Ніна Марициюк, Національне бюро розслідувань України

2 349 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям