RSS

Ярема переводить рахунки Генпрокуратури в «Авант-банк», де його син мав депозит на $4 мільйони і був помічником керівника

января 26, 2015

Yarema-Vitalyi6

 

Працівників Генеральної прокуратури обслуговуватиме «Авант-банк». Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив колишній співробітник луганської прокуратури Сергій Іванов.

«Працівники Генеральної прокуратури України з благополучного «Райффайзена» волюнтаристськи переводяться на обслуговування в якийсь «Авант-банк», каламутне фінансово-кредитна зажоп’я, відоме тим, що в ньому три роки трудився екс-міністр оборони Гелетей і тим, що в цьому банку тримає свій депозит на пару мільйонів доларів надзвичайно обдарований син Яреми. Цілий ряд знаючих і шанованих людей ( в т.ч. нардепів) сказали мені, що цей банк в принципі є дітищем панів Яреми, Ліщенка він же «Ліча») та ін., т.с., комерсантів», – написав Іванов.

На цей допис відреагувала представниця «Авант-банку» Олена Мозгун. Вона оприлюднила заяву прес-служби про те, що Ярема та Ліщенко не мають жодного відношення до банку і інформація Сергія Іванова не відповідає дійсності і вони вимагають її доведення або спростування.

Від «Наших Грошей»:

В грудні 2014 року активісти Anonymous опублікували в мережі Інтернет низку документів, які як вони стверджують, були отримані ними внаслідок зламу поштових скриньок працівників Генпрокуратури та їх оточення.

Так, серед опублікованих документів є інформація про те, що син генпрокурора Валерій Ярема в лютому 2012 року мав на рахунку в «Авант-банку» $ 4 млн, а також був помічником голови правління цього ж банку.

Yarema-Valeryi3

За даними Smida, ПАТ «Авант-банк» з часу заснування у 2008 році і до сьогодні оформлено на ТОВ «Лоренс Груп». Першим власником банку був Михайло Гріншпон, раніше відомий як радник екс-міністра оборони Олександра Кузьмука.

 

Yarema-Valeryi4

Натисність, щоб збільшити

 

В липні 2011 року Гріншпон продав банк. Новими співвласниками «Лоренс Груп» стали депутат Київради Олександр Ліщенко і Олексій Савченко, відомий згодом як помічник Віталія Яреми, коли той був народним депутатом (2012—2014 рр.).

З травня 2012 року «Авант-банк» було перереєстровано на низку офшорів з Сейшельських та Віргінських островів. Олексій Савченко до середини січня 2014 р. був головою наглядової ради «Авант-банку», а зараз є народним депутатом від «Блоку Петра Порошенка». Олександр Ліщенко пішов з посади члена наглядової ради «Авант-банку» в кінці лютого 2014 р.

nashigroshi.org

2 368 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям