RSS

За кошти залізниці для дочки екс-міністра Володимира Козака збудували тенісні корти. Відео

марта 6, 2015

Kozak-Volodimir1-500x419

 

Будівельники Південно-Західної залізниці безкоштовно збудували тенісні корти для дочки міністра інфраструктури Володимира Козака поряд з так званим «мостом Кирпи» на правому березі Дніпра у Києві.

Про йдеться у сюжеті телепрограми «Наші Гроші».

Під час будівництва Дарницького залізнично-автомобільного мосту компанія «Вєнтуре інвест» отримала приміщення під автомобільною розв’язкою (Набережно-Печерська дорога 12а).

Засновником цієї фірми є компанія «В.О.А», власниця – Анастасія Жалковська, дочка Володимира Козака.

У цьому приміщенні знаходиться комплекс тенісних кортів, а компанія «Вєнтуре інвест» подала клопотання до Київради щодо оренди на 20 років понад півгектара землі під цими кортами.

Виконувати роботи Південно-Західну залізницю найняла одеська компанія «Стройінвест 2007». Після виконання робіт фірма зникла, не провівши розрахунки.

«Це договор був попросту фіктивний», — каже керівник управління залізниці, що будувало ці корти Олександр Миколюк.

«В 2013 році дані роботи в нас закінчилися як незавершене будівництво, а вже в 2014 році було прийнято рішення всю цю суму, яка була витрачена на ці роботи, взяти на збитки Південно-Західної залізниці», — додав будівельник.

Сума, взята залізницею на збитки, становить близько 2 мільйонів гривень.

Будівництво кортів велось у період, коли Володимир Козак очолював Міністерство інфраструктури. До того він очолював «Укрзалізницю», ще раніше працював директором корпорації «Міжрегіональний промисловий союз» і фірмі «Лемтранс», яку тоді контролювали структури Віктора Януковича, Антона Пригодського і Ріната Ахметова.

У 1990-х роках Козак працював на Донецькій залізниці.

Південно-Західну залізницю тоді очолював Олексій Кривопішин, якого уряд лише цими днями відсторонив від виконання обовязків.

1 804 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям