RSS

Коли Порошенко звільнить губернатора Київщини Володимира Шандру? 4 відео

июня 12, 2015

Shandra-Volodimir1-300x200

На очільника Київської області Володимира Шандру може перекинутися «прокляття» чиновників вищої ланки — через шикарне життя родини очільника Київської області він може піти у відставку, або бути звільненим.

Минулої осені закрутився скандал із заступником генерального прокурора Анатолієм Даниленком, коли журналісти з`ясували, що чиновник має майже 150 гектарів землі під Києвом. Усе це зі смаком було подано у відеосюжеті.

Після такого удару прокурор протримався кілька місяців на посаді та був звільнений.

Досить недавно журналістами був оприлюднений ще один скандал із «золотим» життям чиновника, тепер вже міліцейського. Ще у квітні журналісти приїхали знімати у село Лісники, що під Києвом, сюжет нібито біля будинку тепер вже колишнього заступника глави МВС Сергія Чеботаря. Там знімальну групу побили невідомі. Журналісти заявили, що серед нападників був зять заступника міністра МВС.

Сам міліцейський чиновник запевняв, що взагалі немає будинку у Лісниках, а уся ця історія направлена проти нього, щоб підмочити репутацію. Та під тиском громадськості, яка не схотіла миритися з королівським життям Чеботаря, йому все ж довелося звільнитися.

І ось новий скандал. Журналісти дізналися, що сім`я голови Київської облдержадміністрації Володимира Шандри живе на дуже широку ногу і має у власності шикарний маєток у тих самих Лісниках, які мали відношення і до Чеботаря.

За даними журналістів антикорупційних розслідувань «Наші гроші» на телеканалі ZIK, власником величезного будинку у Лісниках є батько губернатора Київщини.

В реєстрі нерухомості інформація про власників маєтку на пагорбі в Лісниках, площею 1,4 гектара — відсутня.

Причетність родини до цієї нерухомості підтвердили сусіди і сам голова адміністрації Шандра: «Я вам можу коротко сказати — у мене немає нерухомості в Лісниках. Є нерухомість у батька, яка не введена в експлуатацію і там ніхто не живе. Ну, я допомагав фінансово».

Здавалося б нічого такого дивного для нашого часу, коли журналісти розповідають про те, як чиновники їдять чорну ікру ложками, заробляючи при цьому кілька тисяч гривень.

Для роздумів можна ще й додати справу з тепер вже колишнім головним міліціонером Києва Олександром Терещуком. У середині травня почалися розмови про те, що він може бути звільнений. Буквально за кілька годин після появи цієї інформації, як грім серед ясного неба з`явилося розслідування все того ж телеканалу в якому показали, що Терещук має будинок на заарештованій СБУ земельній ділянці.

Як усі ми знаємо, головний міліціонер столиці Терещук був звільнений минулого тижня. Офіційна причина — підпадав під люстрацію.

Тож залишається чекати, чи звільнить Порошенко Шандру, адже підход до кожного чиновника має бути однаковим.

 

Денис Гонтар, Національне бюро розслідувань України

1 478 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям