RSS

Голів митниць в Україні призначає чиновник часів Януковича – радник Насірова

сентября 13, 2015

Nasirov-Roman-leksus1

Кадровими питаннями у Державній фіскальній службі України займається позаштатний радник голови служби Геннадій Романенко, який за часів Януковича працював начальником Київської регіональної митниці і тому підпадає під люстрацію.

Про це в ефірі ток-шоу «Шустер Live» заявив звільнений заступник голови ДФС Костянтин Лікарчук, – повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Коли я йшов на цю посаду, в мене було абсолютно чітке розуміння, що кадровими призначеннями на митницях буду займатись я. Однак в перші ж дні (голова ДФС) Насіров познайомив мене зі своїм позаштатним радником Геннадієм Романенком, який при Януковичі працював начальником Київської регіональної митниці і тому підпадав під люстрацію», – сказав Лікарчук.

За його словами, згідно з документів, Романенко проходив військову службу у частині 2428 Державної прикордонної служби в Києві, але насправді його там не було.

«Насіров представив мені Романенка і сказав, що я маю погоджувати з ним усі кадрові питання», – додав він.

Лікарчук сказав, що усі його кадрові ініціативи були заблоковані після того, як він заявив, що нічого з Романенком погоджувати не буде. За його словами, саме за поданням Романенка були призначені голови митниць у Волинській та Львівській областях.

На початку вересня Роман Насіров направив до Кабміну подання про звільнення Костянтина Лікарчука, попутно звинувативши його у корупції. У відповідь Лікарчук опублікував дані про незадекларовану квартиру Романа Насірова.

Водночас у корупції звинувачують Романа Насірова і журналісти – запевняють, що голова Держфіскальної служби користується скандальними «машинами Клименка». Насіров спочатку розповів, що за ці авто було сплачено реальну орендну вартість, а потім заявив, що ДФСУ ці машини не використовує.

753 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям