RSS

Мільярдер Вадим Гриб пристроїв 20-річного сина в Фонд держмайна. Розслідування

сентября 23, 2015

Grib-Vadym1-500x377

 

Рейдер та олігарх з російським капіталом Вадим Гриб, якого Українські кібер-війська викрили у зв’язках із терористом «ДНР» Пушиліним, знайшов спільну мову на вищих щаблях влади та продовжує плодити корупцію. Заданими офіційного сайту Фонду державного майна, його 20-річний син Гриб Роман Вадимович став начальником управління з питань корпоративних відносин ФДМУ. Як стверджують наші джерела, цю начальницьку посаду юний геній державного менеджменту розглядає як трамплін для стрибка на більш високі посади у фонді. Наближається великий дерибан держпідприємств, і Гриби хочуть бути біля годівниці під час роздачі.

Хоча син Гриба поки не встиг «прославитися», біографія та подвиги його батька добре відомі. Можна сказати, одіозні. Вадим Гриб закінчив школу в Єнакієвому, жив на одній вулиці з Януковичами. Свій бізнес започаткував у Тольятті, працював на Березовського і представляв інтереси цього олігарха в якості радника президента Росії з питань фондового ринку. Коли Путін, приведений до влади Березовським, розкулачив свого «генерального спонсора» і прогнав його з Росії, Гриб змушений був перебратися в Україну. Тут він почав бурхливу рейдерську активність, створивши для прикриття корпорацію із управління активами.

В різний час Гриб-старший був радником прем’єра Януковича та голови СБУ Валерія Хорошковського. Кажуть, що у нього є міцні зв’язки у Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку. Нещодавно з’явилися чутки про можливе призначення Гриба до СБУ. А тепер його син виринув у Фонді держмайна.

Президент Петро Порошенко неодноразово наголошував, що його пріоритетами є деолігархізація та боротьба з корупцією. Що ж це за реформи такі, куди дивиться керівництво адміністрації президента України, якщо до святая святих, управління активами держави у великих підприємствах України, за вказівкою згори призначають сина одного з найодіозніших рейдерів бандитської епохи «лихих 90-х»?

Всеволод Тіпало, Національне бюро розслідувань України

1 221 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям