RSS

Тесть Насірова мінімізував податки, прогнавши 350 мільйонів через «власні» фірми. Відео

ноября 26, 2015

Nasirov-Roman3-500x329

 

Корпорація «Альтіс-Холдінг» Олександра Глімбовського, тестя очільника ДФС Романа Насірова, перерахувала 350 млн грн через пов’язані із собою фірми для мінімізації податків.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України з посиланням на сюжет Мар’яни Мотрунич, журналістки програми «Наші гроші».

Корпорація «Альтіс-Холдинг» Олександра Глімбовського, тестя очільника ДФС Романа Насірова, є одним із великих державних підрядників яких податкова має планово перевіряти щороку.

На початку літа податкова перевірила «Альтіс-Холдинг», який виконував роботи для КП «Дирекція будівництво шляхово-транспортних споруд м.Києва» загальною вартістю 443 млн грн.

Як повідомляють журналісти «Наших грошей», кошти були перераховані на три компанії так званого «першого рівня» – «Патера Україна» (організація будівельних робіт), «Юніфліт» (надання в оренду будівельних машин), «Альтіс-Енерго» (архітектурні роботи).
Усі три фірми за даними програми, безпосередньо пов’язані з «Альтіс-Холдингом».

Далі ці три компанії перераховували кошти ще низці фірм «другого рівня», більшість з котрих також пов’язані з «Альтісом», серед котрих і реальні виконавці робіт.

У податкової виникла підозра, що згадані вище три компанії могли бути створені для того, щоб завищувати витрати «Альтіса» — але на папері, щоб знизити видатки.

Згідно з аналітикою податківців, на «першому рівні» контрагентів «Альтіса» є 64 компанії з ознаками сумнівності, яким загалом перерахували 350 млн грн.

На другий рівень (фірми «Борен-А», «Спецбудстандарт» і «Трансбудкомпані») вже було перераховано трохи більше половини — 200 млн, але на другому рівні не всі компанії є реальними виконавцями робіт.

Відтак, за даними податківців, «Альтісу» мали донарахувати 60 млн грн. податків — а донарахували тільки 44,61 тис грн.

Крім того, за даними журналістів очільницю ДПІ Святошинського району Оксану Малихіну, до котрої приписаний «Альтіс», призначили навесні цього року, коли ДФС уже очолював Роман Насіров, і за кілька днів до запланованої перевірки «Альтіса».

712 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям