RSS

НАБУ перевіряє інформацію про розкрадання понад 480 млн грн коштів Кіотського протоколу Сергієм Курикіним

января 28, 2016

Kurikin-Sergyi1-500x289

 

Національне антикорупційне бюро перевіряє інформацію про розтрату державних коштів у Мінекології, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«21 січня 2016 року за результатами аналітичної роботи НАБУ почало досудове розслідування за фактом замаху на розтрату державних коштів в особливо великих розмірах (понад 480 млн грн), що кваліфікується за ч.1 ст.15, ч.5 ст.191 КК України. Відповідні дані були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. На причетність до зазначеного кримінального злочину перевіряються посадові особи (в т.ч. колишні) Міністерства екології та природних ресурсів, ДП «Українські екологічні інвестиції» та ТОВ «Агротехбуд», — повідомляють в прес-службі.

НАБУ чекає від Кабінету міністрів Яценюка матеріалів із доказами.

Раніше на Урядовому порталі повідомлялося, що міністерство внутрішніх справ України та національна поліція провели розслідування щодо замаху на розкрадання 550 мільйонів коштів Кіотського протокола.

«За результатами розслідування стосовно замаху на злочин із розкрадання 550 млн гривень коштів Кіотського протоколу уряд звільнив від займаної посади виконуючого обов’язки міністра екології та природних ресурсів України Сергія Курикіна, директора департаменту кліматичної політики Міністерства Владислава Вежніна і директора ДП «Укрекоінвест» Олексія Коваля», — йдеться в повідомленні.

Завдяки інформації МВС і Нацполіціі було встановлено, що компанія «АГРОТЕХБУД», яка виграла тендер на придбання нових освітлювальних приладів, має всі ознаки фіктивності.

Перед проведенням тендеру ця компанія змінила директора, засновника і головного бухгалтера. Директором, засновником і головним бухгалтером компанії стає Алтунін А. С., який проживає в м. Донецьк, Ворошиловський район, проспект Миру, 5. У зоні антитерористичної операції. Після перевірок компанії з’ясувалося, що за весь 2015 рік вона «змогла купити один вентилятор за 13000 гривень».

691 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям