RSS

Перший заступник секретаря РНБО Олег Свинарчук (Гладковський) має офшор, пов’язаний із порошенківською корпорацією «Богдан»

мая 13, 2016

Svinarchuk-Oleg1

 

Колишній бізнес-партнер президента України Петра Порошенка Олег Свинарчук (нещодавно змінив прізвище на Гладковський), який нині обіймає посаду першого заступника секретаря РНБО, водночас є власником офшорної компанії TECKFORD INVESTMENTS FINANCIAL CORPORATION.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала журналістка Анна Бабінець, посилаючись на оприлюднені документи панамської фірми Mossack & Fonseca, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Нові прізвища з ‪PanamaPapers‬. У 2014 році Олег Свинарчук, власник корпорації „Богдан“, змінив прізвище на Гладковський. Кажуть, хотів увійти в політику з новим ім’ям. І дійсно, в серпні 2014 року президент Порошенко призначає колишнього бізнес-партнера головою Міжвідомчої комісії, яка контролює весь експорт зброї. А в лютому 2015 року Гладковський стає заступником секретаря РНБО. Тільки пан Гладковський забув виправити своє прізвище в реєстраційних документах на Британських Віргінських островах», – зазначила журналістка.

«У 2009 році Олег Свинарчук став власником компанії TECKFORD INVESTMENTS FINANCIAL CORPORATION, яка пов’язана з корпорацією „Богдан“. Цей сертифікат від 25 червня 2015 року підтверджує, що Свинарчук є єдиним акціонером компанії на БВО. Державна посада не змусила пана Свинарчука відмовитися від офшору на БВО. Що ж, бере приклад із шефа та колишнього бізнес-партнера», – вважає Бабінець, яка опублікувала відповідний документ.

989 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям