RSS

Організатор «Еліта-центру» Олександр Волконський (Шахов) втік з-під арешту в Росію. Подробиці

июля 27, 2016

Elita-Centr1

 

Організатор афери з нерухомістю в Києві «Еліта-Центр» Олександр Волконський (Шахов) втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

Про це «Українській правді» розповів адвокат потерпілих від цієї афери Артем Середа, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Він висловив підозру, що Волконський, який є громадянином Росії, протягом останнього часу відновлював російський паспорт і, скориставшись ним, виїхав до Росії.

Середа додав, що на судових засіданнях Волконський просив суд замінити цілодобовий арешт на нічний, оскільки він хотів відновити російський паспорт. Суд у цьому проханні відмовив, однак адвокат допустив, що Волконський міг заїжджати у російське посольство по дорозі з судових засідань.

Він також додав, що відсутність афериста поліція виявила після того, як він не з’явився на чергове судове засідання. У квартирі, де він відбував домашній арешт, був знайдений знятий браслет стеження.

Середа додав, що у Волконського на втечу було близько двох тижнів часу – з моменту останнього судового засідання, на якому він був присутній.
Раніше суд відпустив Волконського з-за грат за «законом Савченко» – він відсидів у СІЗО 7,5 з 15 років. Через це Волконського не можуть більше посадити до в’язниці, зауважив адвокат.

Джерела УП в Генпрокуратурі підтвердили втечу афериста. Там також додали, що Подільський райсуд оголосив його у розшук за поданням прокуратури 21 липня. Наступне судове засідання у його справі призначене на 21 серпня.

За даними правоохоронців, від афери «Еліта-центру» постраждали 1693 особи, у яких загалом виманили понад 383 млн гривень на будівництво житла, яке так і не побудували.

У середині квітня суд випустив Волконського з в’язниці за «законом Савченко», який передбачає врахування одного дня перебування у СІЗО як двох у в’язниці.

Суд призначив йому заставу у розмірі 384 гривень, однак, за даними ЗМІ, він ці кошти так і не виплатив, через що суд призначив йому цілодобовий домашній арешт.

666 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям