RSS

Українські депутати Аркадій Корнацький, Юрій Солод, Максим Єфімов, Сергій Тарута мають бізнес у Росії і Криму. Відео

октября 9, 2016

zrada-Sirko1

 

Деякі депутати Верховної ради та їх близькі родичі ведуть бізнес у Росії і окупованому Криму.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Журналісти виявили відповідні дані в єдиному реєстрі юридичних осіб РФ.

Зокрема, бізнес у Росії виявили у нардепа від Блоку Петра Порошенка Аркадія Корнацького, який нещодавно вийшов з російського громадянства.

Бізнес зареєстрований на його дітей, всього сім компаній, причому одна з компаній була зареєстрована в Криму після окупації в 2015 році. Корнацький свою причетність до бізнесу заперечує.

«Це не до мене, у мене немає там бізнесу. У мене ніякого бізнесу у РФ немає, не треба тут розводити брехню. Я — народний депутат України, а ви — провокатори. Якби Парасюк таких провокаторів побив, я б йому півлітра поставив», — заявив Корнацький.

Також бізнес у РФ є у представника Опозиційного блоку Юрія Солода. Там у нього підприємство «Собор-СМ» в Москві. Дружина Солоду, депутат від Оппоблока Наталія Королевська цю інформацію спростовує.

«Коли ви його побачите, його спитайте. Ми вдома не обговорюємо (сімейний бізнес). У нас в сім’ї немає бізнесу в Російській Федерації», — заявила вона.

Інший нардеп від БПП – Максим Єфімов після анексії Криму перереєстрував там фірму «Домкримстрой», нібито, щоб не втратити там оформлену на себе землю.

«Оформлена на мене земля. Її треба було або втратити, або оформити і чекати поки повернемо Крим собі. «Домкримстрой» назвали тому, що ми хотіли там спочатку будувати готель. Воно не веде ніякої діяльності, воно заморожене – здає нульові баланси і все», — запевнив журналістів нардеп.

У сюжеті зазначається, що мати бізнес в Росії законом не заборонено, але вести бізнес на окупованих територіях заборонено і карається кримінальною відповідальністю. Тому найчастіше підприємства оформляються на родичів.

1 321 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям