RSS

Генпрокурор Луценко оформив будинок на підставну особу, — Лещенко

октября 23, 2016

Poroshenko-Lucenko-kum1-500x153

 

Нардеп Сергій Лещенко заявив, що генпрокурор України Юрій Луценко оформив будинок на підставну особу.

Про це він сказав в інтерв’ю на телеканалі «5.ua», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Наприклад, чинний генпрокурор (у нього оформлено все на бухгалтерку його дружини) є власником величезного будинку в центрі міста», — сказав Лещенко.

У відповідь на уточнювальне запитання, чи це Юрій Луценко, нардеп відповів: «Ну звичайно, Луценко. Таких прикладів багато, коли оформлюють усе на підставних осіб».

Нагадаємо, Сергій Лещенко купив квартиру в новобудові в центрі Києва загальною площею 192 кв. м, про що свідчить довідка з держреєстру майнових прав на нерухоме майно. За нинішніми цінами на нерухомість у цьому районі, вартість такої квартири складає близько 7,5 млн грн.

Глава САП Назар Холодницький доручив НАБУ перевірити законність придбання нардепом від БПП Сергієм Лещенком елітної квартири. Правління партії «ДемАльянс», у свою чергу, відсторонило нардепа Сергія Лещенка від роботи в керівних органах партії на час проведення перевірки НАБУ і НАЗК щодо купівлі ним житла за 7,5 млн грн. Лещенко вирішив скласти з себе повноваження члена правління «ДемАльянсу» і попросив НАБУ і НАЗК його перевірити.

Згодом НАБУ оприлюднило звіт щодо законності процедури купівлі Лещенком квартири. За даними НАБУ, джерела коштів підтверджено і немає фактів незаконного збагачення. Однак, на думку Антикорупційного бюро, звичайний громадянин не може отримати безвідсоткову позику на 10 років для придбання квартири, як Лещенко отримав від виконавчого директора «Української правди» Олени Притули. Орієнтовна сума вигоди становить 188 тис. в 2016 р., 565 тис. — у кожному наступному році за умови збереження облікової ставки НБУ 15%.

838 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям