RSS

Юрій Македон — серед найвірогідніших переможців конкурсу на посаду директора Державного бюро розслідувань

ноября 16, 2016

Makedon Yuryi1

 

Нардеп з Вінниччини Юрій Македон прагне очолити Державне бюро розслідувань. Про це йдеться на «Урядовому порталі», повідомляє sprotiv.org.

Державне бюро розслідувань буде займатися розслідуванням кримінальних проваджень, в яких фігурують правоохоронці, судді і найвищі службовці. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури. Нещодавно Кабінетом міністрів України було оголошено конкурс кандидатів на посаду директора, першого заступника та заступника директора Державного бюро розслідувань. У списку на посаду очільника — 81 претендент, серед яких Юрій Македон.

Народний депутат Юрій Македон заявив, що на посаді директора ДБР хоче використати свій досвід, щоб реанімувати правоохоронну систему в Україні. Саме з цієї причини він вирішив претендувати на посаду директора Бюро державних розслідувань.

— Вирішив претендувати через те, що сьогодні система слідчих органів паралізована. Через відсутність високомпетених та незалежних слідчих органів, що здатні задокументувати латентні складні, багатоепізодні злочини, рівень корупції високопосадовців залишається критично високим. Залежність слідчих від свого політичного керівництва ускладнює розкриття злочинів. Значна частина слідчих імітують роботу та бачать основною задачею власне збагачення, а не притягнення до відповідальності злочинців. В результаті до Верховної Ради України виносяться подання про притягнення до кримінальної відповідальності суддів рівня максимум сільського дільничого. Я йду, щоб змінити систему, щоб весь свій юридичний та політичний досвід спрямувати на побудову нової, незалежної правоохоронної структури, яка стане гордістю України, — прокоментував журналістам Юрій Македон.

763 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям