RSS

Тушка Вікторія Пташник очолила партію «Демальянс». Розслідування

ноября 21, 2016

Ptashnik-Victorya1

 

19 листопада 2016 року за результатами з’їзду партії “Демократичний альянс” народний депутат Вікторія Пташник увійшла до правління політичної сили, ставши співголовою структури разом із Василем Гацьком.

Відтак колишні лідери партії Світлана Заліщук, Мустафа Наєм та Сергій Лещенко працюватимуть у політраді партії, другому за значимістю органі після з’їзду.

“Я хочу подякувати всім партійцям за величезну довіру та підтримку і обрання мене співголовою Демальянсу! Для мене це також величезна відповідальність.

Докладатиму максимум зусиль, щоб виправдати Ваші очікування”, – пообіцяла політик на своїй сторінці у Facebook після здобуття посади.

До Верховної Ради Вікторія Пташник пройшла у 2014 році від партії “Самопоміч”, є позафракційною.

Однак, народного депутата виключили із фракції “Самопомочі” 31 серпня 2015 року. Причиною конфлікту із керівництвом парламентської фракції стала підтримка з боку Вікторії Пташник змін до Конституції України щодо особливого статусу Донбасу.

Ініціатором законопроекту був президент України Петро Порошенко. У публічному просторі викликали дискусії окремі положення законопроекту, зокрема положення про окремі райони Донецької і Луганської областей та вилучення з Конституції України переліку областей.

За постанову проголосували 296 народних депутатів, зокрема, більшість депутатів фракцій Блоку Петра Порошенка, партій «Народний фронт», «Опозиційний блок», «Відродження» та «Воля народу», а також 5 депутатів із фракції «Самопоміч», серед яких Вікторія Пташник та тогочасна голова фракції Ганна Гопко і спікер парламенту Володимир Гройсман.

Проти голосували решта депутатів «Самопомочі», а також депутати з Радикальної партії Олега Ляшка та позафракційні члени ВО «Свобода», Борислав Береза та Віктор Балога. Депутати із фракції «Батьківщина», а також Дмитро Ярош не брали участі в голосуванні.

Відомо, що батьки народного депутата Тетяна і Юрій Пташник мають торговельну фірму “Віпта”.

У 2004—2006 роках Пташник очолювала юридичний відділ “Порто” Давида Жванії. Потім п’ять років робила кар’єру в юридичній фірмі “Спенсер і Кауфманн”. Керівник цієї фірми Валентин Загарія очолював Вищу кваліфікаційно-дисциплінарноу комісію адвокатури України.

Станом на сьогодні Вікторія Пташник поки не озвучила планів на подальшу діяльність “Демократичного альянсу”.  Однак, політик висловила подяку “вже колишньому складу Правління та людям, які хоча й вирішили не балотуватися, але залишаються в Демальянсі та будуть і далі працювати над розвитком партії, доопрацюванням та втіленням програми, розвитком регіональних осередків і залученням нових людей”.

Раніше у вересні цього року у ЗМІ з’явилася інформація про те, що екс-журналіст проекту “Чесно”, чинний народний депутат від “Блоку Порошенка” Світлана Заліщук є власницею київської квартири вартістю 500 тисяч доларів.

Анастасія Зеленська, Національне бюро розслідувань України

768 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям