RSS

Власника золотої лопати Рената Кузьміна повідомили про підозру та оголосили в розшук

октября 14, 2017

Kuzmin-Renat1

 

Екс-заступника Пшонки підозрюють у вчиненні особливо тяжких злочинів, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Колишньому першому заступнику Генпрокурора України Ренату Кузьміну та директору ДП «Комплекс відпочинку «Пуща-Водиця»  повідомлено про підозру у вчиненні службових та інших злочинів. Самого екс-заступника Генпрокурора оголошено у розшук.

Про це повідомила речниця Генпрокурора Лариса Сарган.

На своїй сторінці у «Фейсбук» вона детально описала, що слідство інкримінує колишньому заступнику Генпрокурора Віктора Пшонки Ренату Кузьміну а також екс-директору «Пущі-Водиці»:

Прокуратурою Черкаської області під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього першого заступника Генерального прокурора України та директора ДП «Комплекс відпочинку «Пуща-Водиця» за вчинення ними особливо тяжких та тяжких злочинів, передбачених ч.2 ст.364 КК України, ч.ч. 2 та 3 ст.209, ч.3 ст.358, ч.1 ст.366 та інший статей КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період 2008—2010 років на той час заступник та у подальшому перший заступник Генерального прокурора України, діючи за попередньою змовою в групі із директором ДП «Комплекс відпочинку «Пуща-Водиця» Державного управління справами АП України, шляхом зловживання службовим становищем з корисливих мотивів, службових підроблень та використання завідомо підроблених документів, вчинили самовільне протиправне захоплення державної земельної ділянки рекреаційного призначення площею 1,0457 га на території ДП «Комплекс відпочинку «Пуща-Водиця» Державного управління справами АП України у м. Києві, самовільне незаконне будівництво житлового будинку площею 1068 м кв та прилеглих споруд на цій самовільно зайнятій державній земельній ділянці рекреаційного призначення, а також умисні дії з приховування вчинених злочинів та легалізації наведеного незаконно одержаного нерухомого майна.

Указаними спільними умисними злочинними діями заступника, а в подальшому першого заступника Генерального прокурора України, як службової особи правоохоронного органу, та директора ДП «КВ «Пуща-Водиця» ДУС АП України, як службової особи, державі згідно висновку судової експертизи завдано шкоду в розмірі понад 1,2 млн грн, яка в 250 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян та є тяжкими наслідками.

Також, унаслідок зазначених злочинів у грудні 2010 року на той час перший заступник Генерального прокурора України протиправно набув у власність зазначене нерухоме майно незаконного походження, яке у 2010 році становило ринкову вартість майже 8,4 млн грн, що згідно з п. 3 примітки до ст. 209 КК України, перевищує 18 тис неоподаткованих мінімумів доходів громадян і є особливо великим розміром.

За результатами досудового розслідування 12.10.2017 заступник Генерального прокурора України склав письмове повідомлення про підозру колишньому першому заступнику Генерального прокурора України за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 197-1, ч. 2 ст. 197-1, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 197-1, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 209 КК України.

На теперішній час вжитими заходами встановити місцеперебування цієї підозрюваної особи не виявилося можливим. Відповідно до вимог КПК України підозрюваного оголошено у розшук, проведення якого доручено Нацполіції України та вирішується питання щодо звернення до суду із клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Також 12.10.2017 заступник Генерального прокурора України у присутності адвоката повідомив про підозру директору ДП «Комплекс відпочинку «Пуща-Водиця» ДУС АП України за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 197-1, ч. 2 ст. 197-1, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 197-1, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 209 КК України.

На даний час на розгляді в суді перебувають клопотання прокурора про обрання цьому підозрюваному запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та відсторонення від посади.

За клопотанням органу досудового розслідування на зазначені незаконно одержані об’єкти нерухомості судом накладено арешт та у подальшому буде вирішено питання щодо їхнього повернення державі.

Досудове розслідування триває.

У січні 2017 року в будинку колишнього заступника генерального прокурора Рената Кузьміна під час обшуків знайшли сувенірну золоту лопату. Як зазначається, виріб виконано в розмірі звичайної городньої лопати, але з дорогоцінного металу.

257 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям