RSS

Меру Ірпеня Володимиру Карплюку повідомили про підозру у низці тяжких злочинів

декабря 21, 2017

Kriminal-kodeks1

 

Прокуратура Київської області оголосила про підозру меру Ірпеня Володимиру Карплюку у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень.

Про це зазначено на сайті відомства, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру Ірпінському міському голові, який діючи у злочинній організації разом зі своїм першим заступником та заступником, а також іншими особами, вчинив низку кримінальних правопорушень», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, Карплюка підозрюють за ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів), ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великому розмірі у складі злочинної організації).

А також за ч. 1 ст. 205 (придбання суб’єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, вчиненому в складі злочинної організації), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

У прокуратурі додали, що це вже друга підозра Карплюку.

Як відомо, наприкінці серпня меру Ірпеня повідомили про підозру за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення спричинило загибель людей) ККУ.

За даними відомства, Карплюк, керуючи ТОВ «Сарафан», не маючи усіх необхідних дозволів та ліцензії на будівництво житлового комплексу, порушив правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, внаслідок чого одна людина загинула, інша отримала тяжкі тілесні ушкодження.

Як відомо, Карплюк став відомим після того, як у декларації про доходи за 2013 рік вказав, що у нього у власності є 67 квартир.

У декларації за 2016 рік мер Ірпеня задекларував 9 земділянок, будинок, квартиру та 3 нежитлові приміщення у Бучі та 3 квартири у Польщі. Його дружина – 8 земельних ділянок, квартиру у Києві, 5 квартир у Бучі, чотири офіси у Бучі, чотири нежитлових приміщення у Бучі та 2 будинки в Ірпені.

Також, за даними громадського руху «Чесно», Каррлюк, який у Польщі має 3 квартири, зводить будинок у містечку Маркі, за 10 км від Варшави.

154 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям