RSS

Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів мафіозі Коломойського і Боголюбова

декабря 23, 2017

Kolomoyskyi-Bogolibov2

 

Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать.

Про це розповіли у прес-службі Приватбанку, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У повідомленні говориться, що «ПриватБанк» почав судовий розгляд у Високому суді Лондона проти своїх колишніх власників і керівників — Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

«19 грудня 2017 року Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать або знаходяться під їх контролем», — йдеться в повідомленні.

«Наказ про арешт активів був виданий на підставі детальних доказів, наданих суду, з яких випливає, що панове Коломойський і Боголюбов шляхом проведення ряду незаконних операцій вивели з банку майже 2 млрд. дол. США, в результаті чого, кошти переводилися компаніям, які їм таємно належали або перебували під їх контролем», — повідомляє прес-служба.

Також наголошується, що за допомогою цього судового розгляду «ПриватБанк» збирається повернути понад 2,5 млрд дол США, з урахуванням відсотків.

«ПриватБанк впевнений в тому, що англійський суд розгляне позов справедливо і об’єктивно, а також, що він зможе добитися успіху і поверне кошти, які були незаконно з нього виведені», — відзначають в банку.

У грудні 2016 року уряд за пропозицією НБУ і акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той момент були Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Держава отримала 100% в його капіталі, а Приватбанк було докапіталізовано на 116,8 млрд гривень.

У рамках націоналізації банку його зобов’язання перед пов’язаними особами підлягали процедурі bail-in та були обмінені на акції додаткової емісії банку.

Загальна сума проведеного bail-in становила 29,4 млрд гривень.

9 червня 2017 року Коломойський подав перший позов до Національного банку й Приватбанку про розірвання договорів поруки.

Протягом червня екс-акціонер подав до суду ще декілька позовів, направлених проти Кабміну, НБУ та Приватбанку.

У вересні Коломойський подав ще два позови проти НБУ.

Заступниця голови НБУ Катерина Рожкова повідомила, що Коломойський заперечує в суді рішення про визнання Приватбанку неплатоспроможним і його націоналізацію.

Рожкова також заявила, що їй та її колегам постійно погрожують у ситуації з «Приватбанком».

Загалом Коломойський та пов’язані з ним компанії та особи подали до суду 90 позовів у зв`язку з націоналізацією Приватбанку на загальну суму 8,913 мільярда гривень.

10 серпня директор НАБУ Ситник заявив, що НАБУ проводить економічні дослідження щодо справи про розкрадання коштів Приватбанку.

Ситник заявив, що у справі про розкрадання коштів «Приватбанку» є велика небезпека спричинення великих збитків державі.

За словами екс-голови Приватбанку Олександра Шлапака, ГПУ відкрила кілька кримінальних справ проти колишніх керівників або власників банку за статтями 218 і 220 Кримінального кодексу, а саме — доведення банку до неплатоспроможності.

У липні було оприлюднено листи Коломойського та Боголюбова на адресу голови НБУ Валерії Гонтаревої та голови уряду Володимира Гройсмана, в яких прописані зобов’язання, які вони погодилися виконати перед націоналізацією банку.

1 липня збіг термін, коли екс-акціонери Приватбанку повинні були реструктуризувати кредити пов’язаних з ними компаній. Вони цього не зробили.

306 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям