RSS

Суддя ВККС Степан Гладій позичив тестю $100 тисяч, а його родичі як не прокурори, то адвокати

марта 8, 2018

pravosudie-Pidrahui

 

Усі родичі нового члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Степана Гладія пов’язані з прокурорсько-суддівською сферою, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це пише Центр протидії корупції.

Зазначається, що Гладій працює суддею з 1993 року.

Згідно з декларацією про доходи, у 2017 році суддя заробив 1,1 мільйона гривень, його дружина – 25 тисяч гривень. При цьому Гладій тримає у готівці 200 тисяч гривень і спромігся позичити тестю 100 тисяч доларів.

«На питання, як Гладію вдалось позичити тестю 100 тисяч доларів, суддя відповідав, що гроші отримав від продажу квартири та гаражу в Полтаві», — відзначають у ЦПК.

У 2012 році держава виділила суддівській родині квартиру в Києві на 105 квадратів. Це житло записане на дружину Гладія. Ще одна квартира в центрі міста площею 58 кв.м записана на тестя судді.

Відзначається, що всі родичі Гладія працюють прокурорами і адвокатами. Так, дружина судді у 1994—2013 роках займалась адвокатською діяльністю, у 2013—2014 – працювала державним нотаріусом, а з 2016 року вона – приватний нотаріус. Брат дружини – прокурор відділу прокуратури Полтавської області.

Племінники Гладія працюють у військовій прокуратурі. Один – начальник відділу військової прокуратури Західного гарнізону, інший – заступник військового прокурора Військової прокуратури Маріупольського гарнізону.

Тесть і зять Гладія працювали адвокатами.

6 березня 2018 року на XV з’їзду суддів України суддю Апеляційного суду міста Києва Степана Гладія обрали членом ВККСУ.

552 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям