RSS

#Гриценко кличе кремлядь #Тимошенко на дебати щодо змін Конституції. Відео

июля 6, 2018

Gricenko-Anatolyi1

 

Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко запрошує лідера партії «Батьківщина» і нардепа Юлію Тимошенко на публічні дебати щодо зміни Конституції.

Про це він заявив у Тернополі у Facebook, повідомляє 40ka.info.

«Запрошую Тимошенко Юлію Володимирівну на відкриті дебати в прямому ефірі на тему нової Конституції України. Замість монологів чи закулісних домовленостей щодо змісту Основного закону», – написав Гриценко.

Він нагадав, що Тимошенко висловилася за обмеження повноважень президента, перетворення України на парламентську республіку «з ключовою роллю канцлера чи канцлерші як глави держави з опорою на парламент».

«Не вперше: минула її спроба змінити Конституцію таким чином була 9 років тому, тоді разом з Януковичем і Медведчуком (за кадром). Зараз цю ідею Тимошенко підтримує команда Яценюка, напевно з радістю підтримає і олігархат, потужно представлений у парламенті», – зазначив Гриценко.

«Моя позиція з цього питання — абсолютно протилежна: протистояння двох центрів виконавчої влади має бути скасоване, але іншим шляхом, і ключовою фігурою має бути президент, всенародно обраний», – заявив він.

На думку Гриценка, «на нинішньому етапі категорично неприйнятно обмежувати повноваження і як верховного головнокомандувача, і як ключової фігури в сфері дипломатії для пошуку миру, і для боротьби з корупцією».

«Я переконаний: претенденти на президентський пост, які, станом на сьогодні, мають найбільші шанси на перемогу, повинні вийти до людей відкрито і представити свої аргументи у прямому ефірі — щоб люди могли визначитися і зробити свідомий вибір», – написав лідер «Громадянської позиції».

«Сподіваюся, попри тиск з боку влади, в Україні залишилися телеканали, які нададуть нам з пані Тимошенко таку можливість. Зі свого боку, гарантую повагу і толерантність до іншої думки», – заявив він.

«Головне для нас усіх – це справа і результат, щоб було прийняте і реалізоване не хибне, а вірне рішення. Вірне для країни і держави», – додав політик.

202 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям