RSS

Аваковщина. Дмитра Снєгирьова заарештували за підкинутий гаманець. Розслідування

июня 27, 2019

Близькі і друзі арештованого Дмитра Снєгирьова просять донести до громади наступне: наразі МВС Авакова поширює неправдиву інформацію про те, що Дмитра було затримано в аеропорту Бориспіль. Насправді ж учора у Дмитра Снєгирьова було призначено черговий допит у бориспільському відділенні поліції. Туди він мав привезти докази, що беззаперечно доводять його невинуватість у злочині, в якому його підозрюють. Перед допитом він приїхав до Бориспільського міськрайонного суду, щоб також подати скарги щодо неправомірних дій слідства, які довели його до інсульту.

Одразу ж після того, як Дмитро подав скарги до суду, він сів маршрутку, щоб доїхати до райвідділку. Однак, слідом за ним, до цієї ж маршрутки застрибнув начальник слідчого відділу відділення поліції аеропорту бориспіль Корольчук, який там же оголосив Снєгирьову, що затримує його, вивів з маршрутки, посадив до службового авто та вивіз до аеропорту Бориспіль.

В аеропорту Дмитра протримали більше 4 годин у кайданках, спершу нічого не пояснювали, а потім заявили, що тримали його у кайданках через те, що при ньому була нагородна зброя…
Тепер же поліція видає усе так, ніби затримання відбулося в аеропорту, щоб у суспільства склалося враження, ніби він намагався уникнути слідства і втекти з України. Ба більше, у МВС чомусь вважають, що беззаперечним доказом провини Дмитра Снєгирьова є відео, а не зміст відео, поширюючи тепер відеозапис, який також доводить невинуватість Дмитра.

Коротка передісторія:

Минулої осені, коли Дмитро з родиною летів на відпочинок до Іспанії, на багажній стрічці аеропорту було виявлено чийсь гаманець. Такий от випадок ні про що — валявся гаманець на багажній стрічці, співробітники аеропорту цей гаманець забрали і все, Дмитро полетів куди планував і питань до нього жодних не було.
Однак вже в січні ця історія нагадала про себе. Дивним чином це збіглося у часі із двома доволі жорсткими конфліктами з МВС. По-перше, у січні Дмитро Снєгирьов публічно звернувся до Порошенка з вимогою не призначати МВСівського чиновника, колишнього регіонала Віталія Комарницького на посаду голови Луганської ОДА (УТОЧНЕНО: звернення щодо Комарницького мало місце вже після виборів — себто до Зеленського). По-друге, приблизно у той самий час, після серії викривальних публікацій, з посади начальника обласного управління СБУ у Луганській області злетів Олег Козловський (після чого його було призначено на посаду начальника департаменту оперативної підтримки Нацполіції, заступника голови Нацполіції).

І от у тому ж січні Дмитро дізнається, що проти нього порушено справу (і вже у тому ж січні йому обирали перший запобіжний захід). Дмитра звинуватили у тому, що знайдений на багажній стрічці чийсь гаманець — вкрав Дмитро. Чому? Бо на стрічці, на яку всі кладуть свій багаж, отой гаманець лежав поруч з багажем Дмитра. Лллллогіка.
Слідство вимагало тоді тримання під вартою, мотивуючи це тим, що переселенець з окупованого Луганська може переховуватися на окупованій території. Це при тому, що Снєгирьов має нагородну зброю саме за боротьбу з тероризмом, він занесений у всі можливі чорні списки ватажків ЛНР, тож переховуватись на окупованій території для нього — це самогубство.

Далі слідство запропонувало «владнати по-хорошому» — визнати провину, мовляв, ненароком машинально взяв чужий гаманець, прийнявши його за свій. Але Снєгирьов на такі пропозиції не пристав, бо такий епізод біографії явно не прикрасить.
От відтоді проти Дмитра почалася відверта війна. Адвокати з якими він намагався укласти угоду чомусь нашвидку відмовлялися від його справи, не пояснюючи причин. Допити тривали. У той же час Дмитро не полишав своїх публікацій і водночас воював проти слідства, яке сфальшувало проти нього справу. Вся ця історія довела Дмитра до інсульту, тільки у травні у нього була госпіталізація, потім реабілітація… І ось тепер арешт.

Наразі відомо, що Дмитрові у залі суду під час засідання стало зле, викликали швидку та нагально вивезли до лікарні. Як вже заведено, вивозили під конвоєм (з розрахунком, щоб за першої ж можливості висмикнути хвору людину з лікарні і вивезти назад до суду чи в’язниці). Наразі суддя перебуває у нарадчій кімнаті і швидше за все, щойно Дмитра повернуть до суду — буде винесено ухвалу про призначення запобіжного заходу. Прокуратура вимагає 60 діб арешту.

Ганна Сінькова, фейсбук, Національне бюро розслідувань України

108 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям