RSS

«Слуга народу» Олена Копанчук каже, що не складе мандат через кнопкодавство, хоч і письмово зобов’язувалась. Відео

сентября 18, 2019

Нардеп від «Слуги народу» Олена Копанчук заявляє, що не складатиме мандат через кнопкодавство, на якому її спіймали, попри те, що підписувала відповідний меморандум.

Про це вона заявила на засіданні регламентного комітету, пише журналіст Тетяна Ніколаєнко у Facebook.

На засіданні заслухали питання кнопкодавів. Голова комітету, нардеп від «Європейської солідарності» Олег Синютка запитав у Копанчук, чи підписувала вона 26 червня «Меморандум про відповідальність народного депутата від партії „Слуга народу“», який тоді підписували усі кандидати від цієї політсили.

«Так. Меморандум ми підписували. Зміст нам знайомий. Але меморандум був про наміри, тому на сьогоднішній день юридичної відповідальності як такої ще немає», — сказала Копанчук.

«Чи готові ви скласти мандат, бо це ті речі, які ви публічно підписали?» — спитав Синютка.

Копанчук на це відповіла: «Зміст меморандуму – ще раз наголошу – є про наміри. Меморандум не несе юридичних наслідків».

У Раді журналісти «піймали» трьох нардепів на кнопкодавстві:”слугу народу” Сергія Литвиненка, «слугу народу» Олену Копанчук та самовисуванця Олександра Ковальова, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Ковальов своє кнопкодавство ніяк не прокоментував. Після того, як його спіймали «на гарячому», Ковальов погрожував журналістам.

Наприкінці червня «слуги народу» підписали меморандум, де пообіцяли скласти депутатські мандати у разі неперсонального голосування.

267 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям