RSS

Екснардеп Денис Дзензерський приховав 4,7 мільярда боргів, — повідомили про підозру

ноября 19, 2019

Екснародному депутату Денису Дзензерському повідомили про підозру у недекларуванні 4,7 мільярдів гривень фінансових зобов’язань, повідомляє 40ka.info.

«Детективами НАБУ повідомлено про підозру народному депутату України VIIІ скликання у декларуванні недостовірної інформації за 2015—2018 роки», –  пише пресслужба САП.

Офіційно у відомстві не називають прізвища колишнього нардепа, але за інформацією, йдеться про Дениса Дзензерського (нардеп 2014—2019 рр від «Народного фронту»).

Правоохоронці встановили, що протягом 2015—2018 років колишній депутат, з метою приховування інформації про свій реальний майновий стан, не задекларував наявність у себе невиконаних фінзобов’язань перед банківськими установами на суму понад 4,7 млрд гривень.

Дії колишнього парламентаря кваліфіковані за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України.

Наразі він не перебуває за місцем свого проживання письмове повідомлення про підозру йому надіслали поштою та засобом електронного зв’язку.

Що було раніше: Торік НАЗК направило до НАБУ обґрунтовані висновки за результатами повної перевірки декларацій за 2015 та 2016 роки, поданих Дзензерським.

Загалом Дзензерський не вказав у деклараціях фінансові зобов’язання на суму 4 823 675 079,14 грн.

Зобов’язання у колишнього нардепа виникли на підставі рішень Бабушкінського та Жовтневого районних судів Дніпропетровська. Рішення набрали законної сили, суди ухвалили стягнути з нардепа як поручителя у зобов’язаннях заборгованість за кредитними договорами.

Йдеться про ПАТ «ВТБ банк», ПАТ «Банк Кредит Дніпро», ПАТ «БТА Банк».

Також Дзензерський приховував наявність корпоративних прав у ПАТ “МНК «Веста».

Водночас у 2018 році прокурор САП закривав кримінальне провадження щодо Дзензерського. В НАБУ стверджували, що «усунули недоліки в поданні на зняття недоторканності з нардепа».

У липні 2017 року САП вносила на погодження генпрокурора подання про зняття недоторканності з Дзензерського.

64 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям