RSS

Екскерівників «Дельта Банку» підозрюють у розкраданні 4,4 млрд гривень

декабря 25, 2019

Правоохоронці оголосили підозри екскерівництву правління АТ «Дельта Банк» у розкраданні 4,4 мільярда гривень, повідомляє БанкІск.

«23 грудня відповідні підозри було оголошено колишній голові ради директорів АТ „Дельта Банк“, заступнику начальника департаменту корпоративного бізнесу АТ „Дельта Банк“ та директору одного з товариств з обмеженою відповідальністю», — йдеться на сайті Національної поліції.

Правоохоронці встановили, що посадовці «Дельта Банку» незаконно виводили гроші в особливо великих розмірах.

Також з’ясувалося, що службовці «Дельта Банку» для прикриття такої незаконної діяльності несанкціоновано втручалися в роботу міжнародної платіжної системи та вносили неправдиві відомості до автоматизованої банківської системи.

Такі їхні дії стали підставою визнання «Дельта Банку» неплатоспроможним та запровадження у ньому тимчасової адміністрації.

За висновками судово-економічних експертиз підтверджено збитки на суму 4,4 мільярда гривень.

Наразі перевіряється можлива причетність й інших службових осіб та власників АТ «Дельта Банк» до такої протиправної діяльності.

10 грудня Північний апеляційний господарський суд за позовом Фонду гарантування вкладів фізосіб наклав арешт на активи, що належать власнику «Дельта Банку» Миколі Лагуну.

144 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям