RSS

Син нового голови Податкової Олексія Любченка володіє майном на 300 тисяч доларів. Відео

мая 2, 2020

25-річний син нового голови Податкової Олексія Любченка Андрій має квартиру у новобудові у центрі Києва і автомобіль Porsche Macan 2019 року випуску, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Загалом це майно може коштувати близько 300 тисяч доларів, але походження майна син Любченка пояснити не може.

Про це йдеться у сюжеті «Слідство.Інфо».

За даними журналістів, з 2013 року Андрію Любченку належить квартира на понад 100 кв.м. і паркомісце в одній із новобудов у центрі Києва.

«На момент придбання Любченку-молодшому було 18 років. За нашими підрахунками, ця нерухомість нині може коштувати щонайменше 215 тисяч доларів», — підкреслюють розслідувачі.

У коментарі виданню Андрій Любченко заявив, що не пригадує, звідки у нього гроші на купівлю квартири і паркомісця.

«Я не пам’ятаю, хто там, що і коли купував. І зараз не можу дати інформацію з цього приводу», — сказав він.

Водночас на питання, чи допомагали йому батьки, той відповів: «Напевно».

Крім цього, близько 2 місяців тому Андрій Любченко купив авто Porsche Macan 2019 року випуску. На офіційному сайті Porsche ціна на таке авто стартує від 72 тисяч доларів.

За словами Любченка-молодшого, він заробив на цей автомобіль, займаючись маркетингом.

«Ну, я взагалі-то працюю, у мене ФОП (фізична особа-підприємець — ред.) третьої групи, я займаюсь маркетингом в соціальних мережах: Facebook, Instagram-реклама, Google і так далі. Тому, в принципі, нічого дуже дивного немає і, як на мене, це авто не надто вже дорого коштувало», — підкреслив Андрій Любченко.

«Судячи зі сторінки Любченка-молодшого в соціальній мережі Instagram, декілька років до цього він їздив на автомобілі Mercedes-Benz 2013 року. Як ми з’ясували, це авто належить приватній фірмі, зареєстрованій на Черкащині, звідки родом головний податківець країни.

Очевидно, саме на цьому автомобілі Андрія Любченка у 2018 році затримали патрульні за керування в нетверезому стані. Сам правопорушник в суді визнав свою провину. Але покарання не отримав. Як з’ясувалося, на момент розгляду справи минули строки притягнення до відповідальності. За словами сина податківця, це було службове авто і він використовував його для роботи», — зазначають журналісти.

Розслідувачі «Слідство.Інфо» намагались зв’язатися із самим керівником Податкової щодо походження статків його сім’ї, але Олексій Любченко не відповів на дзвінки та повідомлення.

Кабмін на засіданні 29 квітня 2020 року призначив новим головою Державної податкової служби Олексія Любченка.

24 квітня уряд Шмигаля звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова та голову Митної служби Максима Нефьодова. Ранішуе у той же день Верховна Рада підтримала створення тимчасової слідчої комісії для з питань розслідування можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної, податкової та фіскальної служб.

В уряді заявляють, що серед причин звільнення очільників митниці та податкової — слабкі показники по надходженню в державний бюджет, наразі Кабмін відбирає «ефективні команди, що реалізують роботу у надскладний час».

26 квітня уряд оголосив конкурс на нового голову Державної податкової служби, з дедлайном подачі документів в один день.

Згодом стало відомо, що Кабінет міністрів дозволив 24-го квітня призначити голову та заступника голови Державної податкової служби через укладення контракту — конкурс на цю посаду відбудеться після карантину, наразі нового очільника обрали за результатами співбесіди.

На лютий цього року в Україні працювали близько шестисот транзитно-конвертаційних центрів, через діяльність яких Держбюджету щомісяця недоотримує близько 4 млрд грн, йдеться в документі, який є у розпорядженні редакції ZN.UA, і автентичність якого підтвердило джерело видання в ДПС.

177 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям