RSS

Венедіктова сфальсифікувала постанову про вручення підозри Порошенку

июля 4, 2020

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова та її підлеглі «заднім числом» оформили постанову і цей документ «чарівним чином» з’явився у додатках до клопотання про застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу — тримання під вартою, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«10 червня я написав пост про те, що генеральний прокурор Венедіктова порушила норми 110 КПК і не оформила постановою процесуальне рішення доручити здійснення повідомлення про підозру народному депутату України, п’ятому президенту України Петру Порошенку.

Нахаба з прокурорським посвідченням, що перервав допит Петра Порошенка у якості свідка, мав при собі лише не передбачений законом папірець „доручення“, тобто, не мав жодних повноважень. Ніякого повідомлення про підозру здійснено не було.

Під час зустрічі у кабінеті пані Венедіктової „вся прокурорська рать“ намагалася нас переконати, що жодної постанови було не потрібно. Хай спробують заперечувати, всі ходи записані», пише Головань у Фейсбук.

За словами захисника Порошенка, необхідної постанови не було, але через деякий час вона все ж опинилась у матеріалах справи, оскільки у прокуратурі «перечитали кодекс». Постанова з’явилася у додатках до клопотання про застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу.

Головань вважає, що через незнання законодавства, у тексті постанови вказані статті кодексу 109 та 382, «які були закриті ще 25 травня».

З огляду на це він озвучив висновок: «Генеральний прокурор не тільки некомпетентна, а ще й намагається приховати некомпетентність фальсифікаціями».

110 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям