RSS

Коболєв з спільниками розпиляли у Нафтогазі понад 75 мільярдів, – лист Держаудитслужби

октября 8, 2020

Голова Державної аудиторської служби Геннадій Пліс направив до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля лист з результатами ревізії діяльності НАК «Нафтогаз України» за період з 1 жовтня 2018 року по 31 грудня 2019 року, повідомляє 40ka.info.

Копія відповідного листа, підписаного Плісом 5 жовтня 2020 року, є в розпорядженні ЕП.

В ньому голова Держаудитслужби повідомляє прем’єр-міністру, що через фінансові порушення в НАК втрати державного бюджету склали 75,5 млрд гривень.

«Загалом ревізією „Нафтогазу“ встановлено фінансових порушень та виявлено фактів неефективних управлінських дій або ризикових операцій, що призвели або можуть призвести до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 176 млрд гривень, у тому числі фінансових порушень, що призвели до втрат у 75,5 млрд гривень», — повідомляє керівника уряду Геннадій Пліс.

Як підсумок, Держаудитслужба, зокрема, пропонує НАК «Нафтогаз України» «забезпечити усунення виявлених ревізією порушень, притягнути винних осіб до відповідальності, у тому числі виявлених попередніми заходами державного фінансового контролю» та «забезпечити перерахування до державного бюджету дивідендів на суму 75 486,4 млн гривень».

Сума відповідає даним, які ЕП наводила раніше в статті.

 

6 жовтня ЕП опублікувала матеріал «Мінус» 75 мільярдів: що показав аудит «Нафтогазу» і хто понесе покарання, в якому йдеться про фінансові порушення та недоліки у роботі НАК «Нафтогаз України», виявлені Державною аудиторською службою під час проведення ревізії за період з 1 жовтня 2018 року по 31 грудня 2019 року.

Того ж дня на Facebook-сторінці Державної аудиторської служби України було опубліковано спростування наведеної у публікації інформації.

«Держаудитслужба не підтверджує інформацію, висвітлену у деяких ЗМІ, оскільки така інформація є суб’єктивною думкою автора і не відповідає дійсності», — зазначили тоді в службі.

Пізніше фінансовий директор «Нафтогазу» Петер ван Дріл написав в колонці на Liga.net, що «останній шторм у ЗМІ про „втрати бюджету“, нібито спричинені НАК Нафтогаз, виявився абсолютно штучним».

«Державна аудиторська служба спростувала заяви ЗМІ, які були зроблені нібито з посиланням на звіт», — переконаний автор.

123 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям