RSS

Родина нардепа Миколи Тищенка завдяки договорнякам отримувала мільярди на схемах із Подільсько-Воскресенським мостом. Відео

июля 4, 2021

Сотні мільйонів зі столичного бюджету, виділені на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту, могли осідати на рахунках компаній родини народного депутата Миколи Тищенка, також його сестра Юлія будує котеджне містечко під Києвом.

Про це йдеться у розслідуванні розслідування на Bihus.Info, повідомляє 40ka.info.

Юлія Тишенко володіє чи керує чотирма компаніями, три з них активної діяльності не ведуть. Натомість компанія «Експрес-К» завдяки договорнякам отримувала мільярди.

Ця фірма сестри «слуги народу» минулого року фігурувала в документах із комп’ютера «смотрящого за Києвом» Дениса Комарницького, які стосувалися підрядів на роботи у столиці. «Експрес-К» була в переліку компаній, які, відповідно до ряду «понятійок», мали отримати конкретні підряди на будівництво в Києві. Зокрема, компанії мали дістатися роботи з будівництва однієї з транспортних розв’язок.

У 2020-му фірма сестри Тищенка отримала договір на це будівництво за 16 мільйонів гривень, хоча раніше замовлень на такі суми компанія не отримувала.

Журналісти Bihus.Info встановили, що чоловік Юлії Тищенко – бізнесмен Герман Блінов – з 2019 по 2021 рік отримував «зарплатню» від компанії «Еко-Буд-Трейд», хоча і не мав там посади. Ця компанія у 2017 році без тендеру і досвіду таких робіт отримала з київського бюджету 6 мільярдів гривень на добудову Подільсько-Воскресенського мосту, роботи на якому не завершені й супроводжуються корупційними скандалами.

Відповідно до отриманих журналістами документів, «Еко-Буд-Трейд» була підконтрольною Денису Комарницькому і довгий час була «прокладкою», яка отримувала гроші з бюджету і частину лишала собі або ж «перекидала» на інші підконтрольні фірми.

За словами голови Ради з урбаністики Києва Віталія Селика, Блінов регулярно приїздив на будівництво…

Значну частину отриманих з бюджету коштів «Еко-Буд-Трейд» впродовж останніх років перекидала на компанію «Позитив-В». У судових матеріалах «Позитив-В» значиться як підконтрольна структурам Германа Блінова.

Юлія Тищенко торік стала власницею майже 2 га лісу у Нових Безрадичах поблизу Києва і будує там котеджне містечко для оточення президента. Один коттедж уже майже завершений, ще два котеджі в процесі будівництва. Територія навколо будівництва огороджена парканом.

Микола Тищенко минулого року заперечував причетність до бізнесу сестри.

Проте він і від маєтку, який його дружина називає в Instagram домом, відмежовується: каже, що їздить «в гості».

Журналісти з’ясували, що хоча Микола Тищенко не задекларував нерухомості та землі, він та його дружина безоплатно користуються квартирою та паркомісцями в ЖК «PecherSKY» (елітний житловий комплекс у центрі Києва), а також домом на Ужгородській «мільйонів на 7».

Квартира належать Віталію Сітаку – бізнес-партнеру Миколи Тищенка, співвласнику ресторану «Велюр». Дім належить його матері Людмилі Сітак. Ще один її син Олександр Сітак – парламентський помічник Тищенка і співвласник ресторану «Рішельє», який входить у групу ресторанів Тищенка.

За час карантину Микола Тищенко кілька разів фігурував у скандалах: зокрема, на першому локдауні підпільно працював його ресторан «Велюр», на другому локдауні він бучно святкував день народження дружини в готелі у центрі Києва.

201 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям