RSS

Керівники ТВі використовували мережу фіктивних компаній

июня 13, 2012

При телеканалі діяла мережа підставних фірм, які не вели реальної господарської діяльності і ймовірно використовувалися для податкової «оптимізації». Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Останнім часом по суті єдиний справді опозиційний український телеканал ТВі просто-таки переслідують фінансові скандали. Нещодавно «Україна молода» писала, що в офісі інформаційного ресурсу податкова проводила позапланову перевірку з метою визначити справжнє призначення тіньових коштів, які надсилають з-за кордону для дотування каналу.

Учора ж сайт «Обозрєватель» повідомив, що керівництво ТВі збирає з глядачів гроші на розвиток своєї діяльності на адресу такої собі фірми ТОВ «Інтерпрофіт», яка не має до каналу жодного стосунку. Окрім того, у реквізитах на оплату в компанії на сайті каналу прописана адреса вул. Гайдара, 50-В, хоч формально «Інтерпрофіт» зареєстрований за адресою Залізничне шосе, 47. Насправді на Залізничному шосе у двоповерховому будинку розташована тільки СТО та продаж автозапчастин, а про телевізійників там — ні сном ні духом.

Безпосередній менеджер ТВі Микола Княжицький на прохання журналістів «України молодої» прокоментувати цю інформацію відповів так: «Ви звернулися не за адресою. Я не коментую те, що написано на паркані. «Обозрєватель» — це не засіб масової інформації, це жовтий листок. Я не буду нічого спростовувати чи підтверджувати».

Водночас джерела Національного бюро розслідувань України стверджують, що крім ТОВ «Інтерпрофіт», ТВі використовує ще одну фірму, за рахунок якої оптимізується податок на додану вартість — ТОВ «Мембрана техно-імпульс», яка давно перебуває в «чорному списку» податкової, маючи всі ознаки фіктивності. Зокрема, у 2011 році ТОВ «Телерадіокомпанія ТВі» оформила кредит із ПДВ на суму 150 тисяч гривень від імені ТОВ «Мембрана техно-імпульс».

Національне бюро розслідувань України вирішило поцікавитися, наскільки легальною є ця фірма та як вона стосується телеканалу. Виявилося, що місце реєстрації та керівництво товариства приховані за сімома печатками й фальшивими адресами. За даними картографічного сервісу «Гугл», за адресою 01103, м. Київ, вулиця Кіквідзе, 11, на житловий будинок у два десятки квартир у Печерському районі столиці, окрім «Мембрана техно-імпульс», зареєстровано ще 343 компанії. Це типова адреса офіційної реєстрації підприємств, які використовують такого роду компанії для ухилення від сплати податків та конвертування коштів. Директор ТОВ «Мембрана техно-імпульс» — Остапенко Олена Василівна — є власником ще десяти товариств на кшталт «Мембрани». Серед них і ТОВ «Ріверс-ЛТД», і ТОВ «Фароза Інтер-Інвест Ком», і ТОВ «Нефтепромімпек»…

«Враховуючи використання дирекцією ТВі таких фірм, навряд чи варто дивуватися, що на сьогодні телеканал переживає багатоаспектну кризу. Із початку своєї діяльності у 2008 році ТВі залишається дотаційним і неприбутковим — наприкінці 2010-го збитки опозиційного ресурсу становили 45 мільйонів гривень», — зазначається у розслідуванні.

2 434 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям