RSS

Генпрокурор #Луценко звинувачує громадських активістів у ”тотальній ненависті до влади”

сентября 30, 2018

Lucenko-love-Poroshenko1

Генпрокурор Юрій Луценко поклав частину провини за повільне розслідування нападів на активістів на них самих.

Про це він сказав журналістам після участі у засіданні парламентського комітету з нацбезпеки і оборони, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Вина в цій ситуації лежить не тільки на бандитських елементах та неякісній роботі правоохоронних органів, але й на атмосфері тотальної ненависті до влади, яку сіє частина громадських активістів», — заявив голова ГПУ.

Він зазначив, що запланована акція протесту під адміністрацією президента є продовженням такої політики, коли владу вважають апріорі винною.

«З моєї точки зору, треба всім сторонам зупинитися і почати співпрацювати заради законності й порядку в Україні», — заявив генпрокурор.

Луценко зазначив, що слідство практично в усіх випадках нападів на активістів вже встановило виконавців, а от із замовниками ситуація складніша.

«Розкриття злочинів – це не заводський конвеєр», — підкреслив він.

За словами генпрокурора, розкриття таких злочинів є достатньо серйозною оперативною роботою.

Також він наголосив, що тільки каральними методами не вдасться «привести Україну в кожне місто», де ображають проукраїнських активістів, аби покращити ситуацію, там треба задіяти методи «пропаганди, любові і поваги».

27 вересня представники громадських організацій влаштували під адміністрацією президента мирну акцію «Ніч на Банковій» з вимогою розслідувати напади на активістів.

Вони нагадали, що 5 березня у Знам’янці побили депутата «Сили Людей» у Знам’янській міській раді Олега Рубана, 16 березня у Кривому Розі жорстоко побили  громадського діяча Сергія Мокрякова, 24 травня в Одесі двоє невідомих здійснили замах на громадського активіста Сергія Стерненка.

5 червня в Одесі невідомі напали на місцевого лідера руху «Автомайдан» Віталія Устименка, 5 червня в селищі Есхар Харківської області в лісовій смузі було знайдено повішеним місцевого активіста Миколу Бичка, 18 червня у Херсоні двоє невідомих напали на журналіста та активіста Сергія Нікітенка.

31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою радника міського голови та громадську діячку Катерину Гандзюк, того ж дня у Бердянську вбили громадського активіста і ветерана АТО Віталія «Сармата» Олешка.

2 серпня в Одесі невідомий на вантажівці протаранив автомобіль, в якому знаходилися активіст Григорій Козьма і голова Одеської міської організації «Народного Руху України» Михайло Кузаконь, того ж дня у Кам’янському стався вибух мікроавтобуса, внаслідок чого постраждав місцевий депутат Віталій Чернявський.

22 вересня стався напад на голову одеського осередку партії «Сила людей» Олега Михайлика, а в Кушугумі під Запоріжжям після низки погроз стався напад на голову Запорізької організації ДемАльянсу Сергія Лукіна.

Відзначається, що у всіх випадках поліція досі не встановила замовників. У більшості випадків не затримані навіть виконавці.

 

155 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям