RSS

Заяви генпрокурора Луценка щодо посла Йованович неправдиві, – Держдеп США

марта 23, 2019

Lucikvodka1

 

Заяви генпрокурора України Юрія Луценка про те, що посол США в Україні Марі Йованович нібито дала йому список людей, яких попросила «не переслідувати», неправдиві.

Про це йдеться у відповіді представника Державного департаменту США на запит «Української правди», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Посол Йованович представляє президента Сполучених Штатів в Україні, і Америка підтримує посла та її заяви. Твердження генерального прокурора України не відповідають дійсності і мають на меті заплямувати репутацію посла Йованович», — йдеться у відповіді.

У Держдепі додали, що такі звинувачення на руку «лише корумпованим діячам».

«Україна, як і Сполучені Штати, вільна країна з вільною пресою. Політики, експерти і засоби масової інформації мають право ділитися своєю думкою, що є частиною політичного процесу. Це не означає, що твердження є правдивими», — йдеться у відповіді представника Держдепу США.

Водночас зазначається, що такі напади «подвоюють рішучість» США допомагати Україні в боротьбі з корупцією.

«Ми завжди наголошували на необхідності здійснення реформ, які відповідають вимогам українського народу, поставленими під час Революції Гідності. Довгостроковий успіх і стійкість України залежить від її відданості курсу реформ, зокрема боротьбі з корупцією. Щоб досягти успіху, Україні потрібні віддані справі урядовці та міцні антикорупційні інституції», — йдеться у відповіді.

Також наголошується, що США «відданні тому, щоб співпрацювати з нашими партнерами в Україні».

«За браком політичної волі з боку України, як наприклад, з боку Генеральної прокуратури, ми виконуємо наші обов’язки перед американськими платниками податків, і переміщуємо кошти допомоги туди, де вони можуть привести до позитивних змін», — йдеться у відповіді.

У Держдепі додали, що їм відомі повідомлення у ЗМІ щодо заяв керівника НАБУ.

«Ми радимо вам звернутися до НАБУ по коментарі щодо зазначених заяв», — йдеться у відповіді на запит.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко в інтерв’ю виданню The Hill заявив, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список людей, яких попросила «не переслідувати».

Також Луценко заявив, що розслідує втручання з України у вибори в США на користь Клінтон.

14 березня народний депутат Борислав Розенблат, який є обвинуваченим у так званій «бурштиновій справі», оприлюднив запис, на якому людина із голосом директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника розповідає, що допомагала кандидату у президенти США Гілларі Клінтон під час виборів у 2016 році.

31 травня 2016 року народний депутат Сергій Лещенко оприлюднив дані, що свідчать про виділення Партією регіонів великих сум на діяльність партії «Наша Україна» і Комуністичної партії, а також для роботи Центральної виборчої комісії в 2012 році.

У документах також був американський лобіст і політтехнолог Пол Манафорт, який був вимушений піти з передвиборчого штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа через скандал з «чорною бухгалтерією».

У жовтні 2017 року Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом нардепа Борислава Розенблата до директора НАБУ Артема Ситника та до нардепа від БПП Сергія Лещенка. Він звинувачував їх у розповсюдженні матеріалів справи для впливу на вибори президента США.

У грудні 2018 року Окружний адмінсуд Києва визнав протиправними дії Ситника і Лещенка щодо розголошення інформації щодо Пола Манафорта.

7 березня суд у США дав екс-політтехнологу Партії регіонів і керівнику виборчої кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту 3,9 років в’язниці за шахрайство.

13 березня американський суд засудив Манафорта ще до 3,5 років за скоєння ним низки злочинів – відмивання грошей, перешкоджання правосуддю, неповідомлення про лобістську роботу, яка принесла йому десятки мільйонів доларів протягом більш, ніж десяти років.

У цілому після вироків двох судів Манафорт отримав 7,5 років в’язниці.

137 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям