RSS

Тиць-пи…диць… Колесніченко підклав Януковичу свиню

июля 29, 2013

Подекуди окремі українські політики роблять учинки, які важко пояснити з позиції здорового глузду. Такі індивіди є в кожній політичній силі. Бо людська неадекватність не має партійної приналежності.

24 липня 2013 року на сайті Верховної Ради за авторством регіонала Вадима Колесніченка був зареєстрований проект Постанови про створення Тимчасової слідчої комісії з питань з’ясування – увага! – рівня загрози для національної безпеки України програм зі збирання та пошуку даних, що їх застосовують спецслужби США. Оце Остапа понесло…

Нагадаємо, що півтора місяця тому до України завітав керівник ФБР Роберт Мюллер із метою обговорити з президентом і керівниками силових структур питання, які становлять взаємний інтерес для наших двох держав: боротьбу з тероризмом, торгівлю людьми, контроль над зброєю.

Зокрема, під час зустрічі з Віктором Януковичем Роберт Мюллер говорив про співробітництво у посиленні безпеки у країнах ОБСЄ (де Україна, нагадаємо, в цьому році головує). А також подякував президента за допомогу українських правоохоронних органів у розслідуванні бостонського теракту. Янукович у свою чергу зауважив, що відносини України та США базуються на основі двосторонніх хартій про стратегічне партнерство, висловив надію на «подальше ефективне співробітництво з Америкою» та поінформував гостя про українські кроки у напрямі євроінтеграції. А саме – про підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, що намічене на листопад цього року. Словом, зустріч носила яскраво позитивний конструктивний характер. Начебто без будь-яких каменів за пазухою. Партнерським стосункам України та США, здавалося, ніщо не може завадити. Як сказав президент, «сьогодні україно-американські відносини розвиваються у багатьох сферах на обопільній зацікавленості».

І тут – на тобі. «Тиць-пи…диць», як кажуть у народі. У президента і директора ФБР – усе «ладушкі», а найбільший патріот України Вадим Колесніченко проявив пильність і вгледів загрозу для національної безпеки від американських спецслужб.

Думаю, коли Верховна Рада розпочне роботу, в неї принаймні вистачить розуму проігнорувати колесніченкові вибрики. Бо інакше стратегічному партнерству прийдуть капці. А євроінтеграційні перспективи стануть ще примарнішими.

Але не зрозуміло, чому досі ніхто не помітив підкладену під партнерство свиню. Ніхто не ткнув писком у щойно навалену купку, ніхто не спитав: «Що ж ти робиш, Вадік? Чого ж ти сереш у власному домі прямо на килимову доріжку?» Ми розуміємо: канікули, відпустки, мертвий сезон. Але є речі, заради яких можна перервати сезонну сплячку. Інтереси держави, наприклад.

А щодо самого «печальника» про національну безпеку – можемо вже сміливо припустити, що він або клінічний ідіот, або засланий казачок (як сказали б свободівці, агент Кремля), чиїм завданням є совати дрючки в колеса української євроінтеграції та всіляко підривати авторитет України в очах її стратегічних партнерів. Утім, у випадку з Колесніченком одне іншого не виключає та не заперечує.

Згадалася чомусь цитата з «Собачого серця»: «Сидит изумительная дрянь в доме – как нарыв»…

P.S. Заради справедливості хочемо зазначити, що «дрянєй» у нашому спільному домі – як багна. Так історично склалося. Є серед них дрібні та великі, сіренькі та яскраві. А є рафіновані. Дивовижні, або мовою оригіналу – «ізумітєльниє». Це – саме той випадок.Гадіку Гамніченко тут рівних немає.

Юрій Зущик, Національне бюро розслідувань України

2 113 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям